Pericolul din frigider – reguli de igiena pentru pastrarea alimentelor

    Foto: Shutterstock

    Conservarea in frigider este importanta pentru a mentine calitatea alimentelor consumate. Temperatura scazuta ajuta la mentinerea alimentelor proaspete, nu le modifica proprietatile si incetineste cresterea de microorganisme daunatoare.

    Pentru a asigura copilului tau o alimentatie sanatoasa, alegi cu atentie produsele cele mai proaspete, „pierzi“ timp pentru a le prepara intr-un mod cat mai sanatos, insa, de multe ori, ramane un aspect care scapa atentiei si acesta este conservarea mancarurilor. Cel mai folosit si la indemana loc pentru a conserva un aliment este frigiderul. Insa, frigul nu este de ajuns. Nerespectarea unor reguli simple privind conservarea alimentelor poate pune in pericol sanatatea noastra si mai ales sanatatea copiilor nostri. De cele mai multe ori, citim etichetele alimentelor doar pentru a vedea termenul de valabilitate si nu luam in seama indicatiile privind modul de conservare potrivit pentru pastrarea calitatii produsului. Pentru a evita riscurile conservarii, tine cont de faptul ca un frigider plin ochi risca sa se transforme intr-o adevarata bomba bacteriologica. Daca frigiderul este umplut fara masura, punand la distante mici carne, branzeturi si legume, aerul nu circula bine si se creeaza zone de temperatura diferite, favorizandu-se multiplicarea germenilor. Separa intotdeauna carnea si legumele, pentru a evita transmiterea germenilor, avand in vedere ca legumele sunt in mod frecvent consumate crude. Pastreaza branzeturile in recipiente inchise, separat de alte alimente, intrucat pot absorbi mirosul lor. Evita sa pastrezi pentru mult timp alimente care contin oua proaspete si curata des frigiderul, respectand instructiunile din manualul tehnic al aparatului.


    SFAT SUPERBEBE

    Carnea si ouale trebuie preparate termic foarte bine dupa ce au stat mai multe zile in frigider, iar alimentele decongelate trebuie gatite imediat. Este de preferat ca dieta copilului sa se bazeze mai mult pe alimente proaspete, pastrate cel mult cateva zile in frigider si sa se limiteze consumul de alimente congelate.


    ATENTIE

    Folosirea necorespunzatoare a frigiderului poate cauza aparitia unor infectii alimentare. Recongelarea alimentelor dupa ce au fost dezghetate duce la alterarea acestora. Consulta cartea tehnica a aparatului pentru a afla informatii corespunzatoare privind conditiile particulare de pastrare a alimentelor.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here