Obiceiuri care te ajuta sa concepi un copil sanatos

    Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

    Pentru aceasta, nu trebuie sa faci un efort suplimentar si sa tii diete restrictive, ci mai degraba sa iti imbogatesti dieta cu alimente cat mai sanatoase. In plus, cel mai indicat lucru ar fi sa renunti la vicii si la a-ti bombarda trupul cu tot felul de substante care pot agresa viitorul copil. Asta inseamna, cu siguranta, sa renunti la fumat si sa incerci sa elimini cafeaua si grasimile.

    Dar ce inseamna sa mananci sanatos? Tot mai multi nutritionisti recomanda un meniu zilnic bazat pe cinci culori. Daca iti propui sa consumi alimente albe, verzi, rosii, portocalii si galbene, nici nu e greu sa ai un meniu gustos si sanatos. Astfel vei consuma permanent fructe, legume, cereale, alimente bogate in calciu (branza, lapte dulce, iaurt). Si pestele este foarte sanatos, dar ai grija ca anumite specii contin cantitati insemnate de mercur.

    O femeie devine fertila cand isi incepe ciclul menstrual, adica in jurul varstei de 13 ani, iar in jurul varstei de 50 de ani, cand se instaleaza menopauza, fertilitatea feminina inceteaza. Cand o fetita se naste, ea are in corp ovule imature stocate in ovare. Ovarele ajung la maturitate la inceperea ciclului menstrual.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here