Obezitatea se poate manifesta inainte de 2 ani

  Predispozitia catre obezitate se poate instala inainte de varsta de 2 ani, potrivit unui studiu citat de Bbc.co.uk.

  Oameni de stiinta americani au monitorizat 100 de copii si adolescenti obezi descoperind ca mai mult de jumatate erau deja supraponderali la varsta de 24 de luni, 90 la suta dintre acestia erau supraponderali la varsta de 5 ani, iar un sfert dintre copiii si adolescentii inclusi in studiu fusesera supraponderali inainte de varsta de 5 luni. Mare parte dintre copiii cu varsta medie de 12 ani, monitorizati in cadrul studiului, erau deja obezi pana la varsta de 10 ani.

  Desi motivele cresterii in greutate atat de rapide si atat de devreme nu sunt complet intelese in cazul copiilor, se crede ca anumiti factori, precum o dieta defectuoasa, hrana solida introdusa prea devreme si lipsa exercitiului fizic sunt raspunzatori pentru manifestarea obezitatii.

  Cercetatorii au semnalat ca preferintele alimentare se stabilesc deja la varsta de 2 ani, asa ca schimbarea dietei este mai dificila dupa aceasta varsta. Cel mai adesea, medicii asteapta sa apara complicatiile medicale inainte de a incepe tratamentul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here