O imunitate de fier!

    Deoarece pana in prezent nu exista studii concrete care sa arate daca vaccinarile pot avea efecte negative asupra fatului, Asociatia Americana pentru Pediatrie recomanda femeilor insarcinate doar trei tipuri de imunizari: antitetanos, antidifterie si antigripal. Vaccinul antigripal se regaseste cel mai des pe lista recomandarilor medicilor ginecologi, deoarece dupa cel de-al doilea trimestru de sarcina si, in special, in sezonul rece, gravidele sunt predispuse virusilor gripali.

    Vaccinurile pot fi clasificate in doua categorii importante: vaccinuri sintetice si vaccinuri naturale. Cele naturale contin germeni care ajung in organism, corpul incearca sa se apere impotriva lor, astfel instalandu-se imunitatea. Specialistii sunt de parere ca pe timpul sarcinii trebuie evitat orice vaccin care contine germeni vii. Alte tipuri de imunizari, precum cele impotriva hepatitei A sau B, iti vor fi administrate numai in cazul in care prezinti riscul contractarii unei astfel de afectiuni.

    Vaccinurile impotriva pojarului, oreionului, rubeolei sau varicelei sunt recunoscute a fi daunatoare atat pentru femeia gravida, cat si pentru bebelusul care creste in uter. De aceea, este foarte important ca in momentul in care te hotarasti sa devii mama sa te asiguri ca esti la zi cu toate aceste imunizari.

     

    [SFAT] Medicii sunt de parere ca o femeie insarcinata ar putea fi vaccinata numai in urmatoarele dintre cele trei cazuri: Se considera ca vaccinul nu este daunator nici pentru gravida si nici pentru fat. Mama sau fatul sunt expusi unui mare risc de imbolnavire, iar vaccinul este singurul care poate crea imunitatea. Infectiile rezultate de pe urma unei afectiuni pot pune in pericol sanatatea mamei sau a bebelusului. [/SFAT] 

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here