O gravida in 9 luni, suspecta de Covid-19, refuzata la Spitalul din Barlad

O gravida, insarcinata in 9 luni, suspecta de Covid-19, care s-a prezentat duminica la Spitalul de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad, prezentand tuse si tempertaura crescuta, a fost refuzata sa fie internata si a fost trimisa la Spitalul Judetean de Urgenta.

Potrivit cadrelor medicale de la SJU Vaslui, pacienta a fost testata pentru COVID – 19 si se afla izolata in Sectia Ginecologie. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui au demarat verificari in acest caz.

Directorul executiv al institutiei, Mihaela Vlada, a declarat, pentru Agerpres, ca refuzul pacientei nu a fost fundamentat şi ca femeia trebuia primita la Spitalul de Urgenta Barlad.

Femeia se afla in izolare la domiciliu alaturi de sotul sau, intors recent din Anglia.

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminica seara, de la sediul MAI, un avertisment la adresa mangerilor sau medicilor care refuza sa interneze pacienti. ”Refuzul unui pacient cade sub incidenta penala. Atragem atentia managerilor și medicilor ca pacientii nu pot fi refuzati pentru ca nu exista confirmare sau infirmare COVID-19″, a declarat Raed Arafat.

Potrivit digi24.ro, conducerea Spitalului de Urgenta “Elena Beldiman” din Barlad nu a putut fi contactata pentru a oferi detalii cu privire la refuzul pacientei suspecte de COVID-19.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here