Mamele-angajate sunt modele pozitive pentru copii

    Sapte din zece parinti care lucreaza cred ca daca au un loc de munca ii ajuta sa se pozitioneze ca modele pozitive pentru copiii lor si sa le dea un bun start in viata.

    Unui sondaj de opinie efectuate de catre Jobcentre Plus cu cititori revistei That’s Life! din Marea Britanie arata ca opt din zece mame cred ca unul dintre principalele motive de a avea un job este si de a avea mai multi bani pentru a plati facturile si pentru a face lucruri ca o familie.

    Desi o treime din parintii care nu au un loc de munca au declarat ca motivul “somajului” este ca trebuie sa-si supravegheze copiii, sapte din cele zece mame au simtit ca a fost usor sau mai usor decat de s-au asteptat atunci cand au revenit la locul de munca dupa ce nascut copii.

    Majoritatea femeilor au simtit ca si-au dezvoltat abilitatile de invatare in timpul perioadei postnatale. De exemplu, au invatat ce inseamna multifunctionalitatea, organizarea, rezolvarea problemelor si lucrul in echipa. Sondajul a aratat de asemenea ca, printre altele, o treime cred ca copiii lor a avut un bun start la inceperea scolii si l-au crescut increderea de sine in timp ce parintii erau la munca.

    "In zilele noastre, angajatorii sunt constienti de necesitatea de a fi flexibili, astfel incat, daca aveti copii, nu va faceti griji, este posibil sa va bucurati si de beneficiile muncii, precum si de petrecea timpului impreuna cu familie", sustine trainerul de cariere si consultantul Haney Langcaster-James. Helen Leake, consultant pentru parintii singuri la Jobcentre Plus, sfatuieste parintii sa profite de orice ajutor.

    ”Rezultatele acestui sondaj sunt incurajatoare. Multe dintre obstacolele pe care le pot intampina parintii la revenirea la locul de munca pot fi usor depasite ", a spus ea. "De exemplu, daca aveti copii si sunteti in cautarea unui job flexibil, exista Centre de recrutare care va pot ajuta sa explorati optiunile part-time, locuri de munca de partajare, chiar si pe termene de lucru, pana la perioada vacantelor scolare", explica Helen Leake.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here