Donaţii de 1 milion de dolari pentru îngrijirea paliativă

    Sprijinul pe care GSK l-a acordat HOSPICE Casa Speranţei în eforturile organizaţiei de a extinde serviciile de îngrijire paliativă la nivel naţional de-a lungul acestui deceniu se ridică la 1 milion de dolari. Îngrijirea paliativă se referă la creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu boli incurabile, aflaţi în stadii terminale, prin tratamente de reducere a durerii şi suport psihologic.

    Nevoia pentru astfel de servicii este mare în România – statisticile arată că în ţara noastră doar 5% din bolnavii diagnosticaţi cu cancer în fază terminală beneficiază de îngrijire paliativă.

    „Cu ajutorul companiei farmaceutice GSK am reuşit nu doar să punem bazele dar şi sa dezvoltăm continuu serviciile de îngrijire paliativă specializată, atât în România cât şi în regiune” a declarat Alice Paterson, Campaign Director al HOSPICE Casa Speranţei. “Suntem mândri de acest parteneriat cu HOSPICE Casa Speranţei şi vom continua să susţinem proiectele menite să extindă serviciile de paliaţie în România în toate dimensiunile – de la sprijin financiar la dedicarea angajaţilor noştri, prin activităţi de voluntariat, ca parte a proiectelor de responsabilitate socială pe care le derulăm aici”, a declarat Pascal Prigent, directorul general al GSK România.

    În contextul acestui parteneriat, în 2009, Patrick Desbiens (fost director general GSK Romania), a pus bazele comitetului Honorary Patrons of Hope, format din reprezentanţi ai HOSPICE, diplomaţi, oameni de afaceri, filantropi şi manageri din România, comitet înfiinţat cu obiectivul de a strânge fonduri pentru ridicarea unui centru de tip HOSPICE în Bucureşti. Donaţiile GSK în acest proiect au fost realizate prin programul GSK Global Community Partnership, derulat de companie la nivel global, iar acestui sprijin i s-au alăturat şi sumele provenite din donaţii individuale sau cele ale altor companii. Aceste donaţii s-au ridicat până acum la 2,7 milioane de euro, dar mai este încă nevoie de fonduri pentru a oferi şansa unui număr de 750 de pacienţi să beneficieze an de an de tratament şi suport susţinut în noul centru HOSPICE. Acesta se va construi din această vară în Bucureşti şi urmează să fie inaugurat anul viitor.

    Printre programele interne ale GSK care susţin cauza HOSPICE se regăseşte şi programul de voluntariat intern numit PULSE – prin care angajaţii GSK din întreaga lume lucrează alături de ONG-uri partenere timp de 3 sau 6 luni, partenerul din România al GSK fiind chiar HOSPICE Casa Speranţei. În cadrul acestui program, trei membre ale echipei GSK, Angela Boghiu din România, Courtney Hartstein din Statele Unite ale Americii şi Anke Helten din Germania au aplicat în programul voluntariat pentru a lucra timp de 6 luni pentru HOSPICE Casa Speranţei.

    Îngrijirea paliativă este îngrijirea activă totală a pacientului cu boală incurabilă în fază avansată. Scopul acestei îngrijiri îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor şi a familiilor acestora, prin controlul simptomelor chinuitoare, oferirea de suport emoţional, sprijin spiritual şi social. (Sursa: Organizaţia Mondială a Sănătăţii)

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here