Cum sa ai grija de dintii copilului

  Pentru a avea o sanatate buna, unul dintre cele mai importante lucruri este periajul dintilor. Insa nu oricum, mai ales cand este in joc gura copilului. “Dar multe paste de dinti si/sau produse ce confera stralucire dintilor pot dauna zimbetelor copiilor. Acestea contin abrazivi duri care pot eroda smaltul dintilor de lapte”, explica Lucian Claudiu Fatu, medic stomatologie generala la Clinica Stomatogica Velvet Dental. Astfel ca, doctorul sfatuieste ca atunci cand cautati o pasta de dinti pentru copilul dumneavoastra, trebuie sa va asigurati ca alegeti una care este recomandata de catre asociatiile profesionale ale medicilor stomatologi. “Aceste paste de dinti au fost testate pentru a putea fi folosite in siguranta”, sustine Lucian Claudiu Fatu.

  Mai mult, pentru a evita ingerarea unei cantitati mari de fluoruri copiii trebuie sa expectoreze pasta de dinti dupa periaj. “Copilul ar trebui sa foloseasca doar o picatura de pasta de dinti sau sa nu o foloseasca deloc. Daca se ingereaza o cantitate prea mare de fluorura, poate aparea starea de asa-zisa fluoroza. Daca copilul dumneavoastra este prea mic sau nu poate expectora pasta de dinti, dati-i sa foloseasca o pasta de dinti fara fluor”, explica doctorul stomatolog.


  Sfaturi practice:

  Folositi pasta de curatat dintii pentru copiii cu o varsta foarte frageda. Puneti doar o picatura de pasta pentru copii pe periuta atunci cand se spala pe dinti. Luati in calcul toate sursele de ingerare a florurii inainte de a cere suplimente de fluorura de la medicul pediatru sau dentist. Evitati sa administrati orice suplimente de fluorura copiilor pana la varsta de 6 luni.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here