Cum ai grija de urechiusele lui

    In primii ani de viata, organismul copiilor nu este inca apt sa se apere impotriva celor mai multe dintre afectiuni. Acest lucru este valabil si pentru infectiile la urechi, una dintre cele mai des intalnite probleme in randul copiilor.

    Statisticile in domeniu au aratat faptul ca doi din trei copii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani fac cel putin o data o infectie la urechi. De aceea, parintii sunt primii care trebuie sa-si ia cele mai bune masuri de precautie pentru evitarea unor astfel de neplaceri.

    O infectie la ureche este aproape la fel de neplacuta precum o durere de dinti, mai ales in cazul unui copil mic, iar pentru a evita o asemenea suferinta pentru bebelusul tau trebuie sa stii cum sa-l ingrijesti.

    In primul rand, ar fi bine sa-l feresti pe cel mic de orice raceala banala. Cand il scoti afara din casa, pune-i mereu o palariuta pe cap pentru a-l apara de vant, curent sau alte intemperii. Experienta celor mai multe dintre mame a aratat faptul ca acele palariute gen safari sunt ideale pentru a-i proteja copilului atat urechile, cat si gatul. Evita sa mergi cu copilul in locuri foarte aglomerate si, pe cat posibil, roaga-i pe cei din jurul vostru afectati de raceala, sa stea departe de cel mic.

    In timpul baitei zilnice, ai mare grija sa nu-i bagi micutului apa in urechi. Cel mai bine, curata-i-le la exterior cu un servetel umed, iar la interior cu betisoare de urechi. Betisoarele de urechi cu opritori ar trebui evitate, deoarece pot afecta timpanul copilului. Daca vei observa ca micutul a facut un dop de ceara in ureche, nu incerca sa il indepartezi tu, fara a avea recomandarea medicului pediatru. Si, foarte important, niciodata nu trebuie sa-i tratezi o afectiune la ureche cu ajutorul picaturilor sau antibioticelor, fara prescriptie medicala.


    ATENTIE

    Cercetatorii din domeniul medical sunt de parere ca pentru evitarea unei infectii la urechi ar trebui sa urmezi cateva reguli simple de preventie. In primul rand, incearca sa-ti alaptezi cat mai mult timp bebelusul, deoarece laptele matern transmite foarte multi anticorpi organismului si ajuta la o mai buna functionare a urechii interne. O alta masura de precautie este considerata renuntarea la fumat, atunci cand este cazul.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here