Copiilor le e frica de scoala

    In 75% din scolile din Romania se inregistreaza fenomene de violenta. Aproximativ 60% din elevii din Bucuresti au fost agresati verbal si fizic atat la scoala cat si in familie. Organizatiile care fac programe de educatie nonformala pentru copii pe tema antiviolentei aduc la cunostinta Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului ca ar trebui incluse in scoli materii privind diminuarea violentei.

    Nico Van Oundenhoven, expert international ICDI, spune ca “violenta este o problema in intreaga societate. Copiii se tem de scoala, iar insasi scoala include o politica catre violenta”.
    Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului impreuna cu International Child Development Initiatives (ICDI) Olanda vine in sprijinul elevilor cu un nou program de “Modalitati de prevenire a violentei in scoala”.
    Eugen Palade, reprezentant al Centrului Educatia 2000+, sustine ca diminuarea violentei se face prin dialog, educatie pentru cetatenie si programe de prevenire a violentei. “Actorii acestui scenariu sunt elevii, profesorii, parintii si persoane externe scolii. 70% dintre tineri se tem sa se duca la scoala din cauza huliganismului. Elevul nu traieste in scoala si pentru scoala. Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului ar trebui sa ia decizii cu privire la pedepsele elevilor”, a spus Eugen Palade.

    Cauzele aparitiei violentei in scolile din Romania sunt legate de educatia proasta pe care o primesc copiii acasa si in mediul in care acestia traiesc. Magda Balica, reprezentat al Institutului de Stiinte ale Educatiei, crede ca violenta este o expresie a intolerantei fata de diferentele etnice, religioase. “50% dintre tineri care au agresat, au fost si ei la randul lor agresati. Cele mai frecvente forme de care se plang elevii sunt acele mesaje urate, cum ar fi “esti prost”, “nu te mai suport”, a explicat Magda Balica.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here