Coafura de proaspata mamica

    Foto: Shutterstock

    Dupa nastere, parul are nevoie de ceva mai multa atentie. Chiar daca nu poti face nimic pentru a impiedica actiunea normala a hormonilor poti macar sa ai grija sa nu rupi mai multe fire. Daca vrei sa il vopsesti, este indicat sa folosesti vopsea cat mai naturala sau pe baza de henna.

    Vopsirea parului este una dintre cele mai rapide dar si agresive schimbari la care este supus parul tau pentru ca tu sa iti poti imbunatati imaginea. Atunci cand te-ai decis sa te vopsesti poate fi destul de dificil sa alegi culoarea si mai ales produsul pe care intentionezi sa il folosesti. Exista doua tipuri de vopsea de par: permanenta si semi-permanenta, fiecare cu variatiile sale.

    Colorarea permanenta si intensiva care se amesteca cu oxidant deschide cuticulele firelor de par si permite fixarea puternica a culorii. Cu cat nivelul peroxidului e mai ridicat, cu atat nuanta va fi mai accentuata si mai deschisa.

    Vopseaua semi-permanenta nu schimba radical culorea parului. Aceasta deschide foarte putin cuticulele cornoase ale parului si se inlatura dupa aproximativ 20 de spalari. Folosind acest gen de colorare, nu risti insa distrugerea structurii parului.

    In cazul unei schimbari radicale de culoare trebuie sa tii cont de tenul tau. Daca este foarte deschis nu este recomandat sa te vopsesti bruneta, iar daca este inchis, blondul nu reprezinta cea mai potrivita alegere; poate nuante de aluna sau miere.

    Totusi contrastele cateodata pot fi foarte inspirate, astfel incat cel mai bine este sa probezi o mostra din culoarea pe care ti-o doresti. Daca ai facut deja o alegere, trebuie sa stii ca iti poti distruge definitiv podoaba capilara daca ti-ai facut permanent la cel putin o saptamana de la vopsire si daca folosesti oxidantul nepotrivit.

    Daca iti schimbi frecvent imaginea este indicat sa folosesti tratamente intensive pentru recuperarea parului si este mai potrivita vopseaua semi-permanenta.

    Sfat: Evita coafurile care trag de par putand sa rupa firele, precum si uscatorul de par care il degradeaza rapid. De asemenea, evita placa de intins parul. Nu freca parul ud cu prosopul si nu-l peria cand este inca ud. Parul ud este cel mai fragil si se rupe cel mai usor. Tamponeaza-l usor cu prosopul, pentru a-l sterge si piaptana-l cu un pieptene cu dintii rari.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here