Ciorba de fasole boabe cu costita afumata

    Ingrediente:• 600 g fasole boabe • 400 g costita afumata • 2 cepe potrivite • 2 linguri bulion • 2 morcovi • 1 radacina pastarnac • 1 radacina patrunjel • 1 lingurita rasa cimbru uscat • 1 foaie de dafin • 1 legatura tarhon • 1 legatura patrunjel • 50 ml otet • ± sare, piper .

    Cantitate pentru 10 portii – 150 de minute

    Fasolea se curata de impuritati, se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore, de preferat de pe o zi pe alta. Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si pastarnacul se curata, se spala si se taie in cubulete mici. Costita se taie fideluta. Se pune fasolea la fiert si, dupa 15 minute de cand a inceput sa fiarba in clocote, se arunca apa si se inlocuieste cu alta fiarta, dupa care se continua fierberea. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele, cimbrul si se potriveste de sare si piper. Separat, intr-o tigaie se inabusa 3-4 minute la foc potrivit costita, peste aceasta se pune bulionul diluat cu 50 ml apa, apoi se pune in oala cu ciorba. Se adauga tarhonul, tocat marunt, si otetul. Se mai da ciorba in cateva clocote si se ia de pe foc.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here