Chiftelute cu spanac

    Acum ca au trecut Sarbatorile pascale, de ce sa nu incercam sa facem si retete mai usor de digerat? Chiftelutele cu spanac pot fi combinate cu orice fel de garnitura, astfel incat se pot pregati repede, fie ca aperitiv, fie ca un pranz copios. O prezentare cat mai atragatoare il va indemna si pe copilul tau sa treaca la „atac“.

    INGREDIENTE:1 kg spanac, doua cepe, 50 ml ulei, o lingurita zahar, 3 linguri faina, 3 catei de usturoi, o legatura patrunjel, un ou, sare si piper, dupa gust.

    1.Se spala foarte bine spanacul proaspat si se opareste in apa clocotita, in care se pune si putina sare – se poate folosi si spanac congelat. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

    2. Spanacul si doua cepe taiate marunt (se pot cali putin), impreuna cu un pic de paine inmuiata in apa rece si bine stoarsa, se dau prin masina de tocat. La aceasta tocatura se mai adauga un ou crud, o lingurita de zahar, un varf de cutit cu piper, o jumatate de lingurita de sare fina, 3 catei de usturoi si patrunjel.

    3. Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina (sau pesmet) si se ia cate o lingurita cu varf din compozitie, se trece prin faina si se formeaza chiftele rotunde si turtite – se pot face diverse alte forme, in functie de gustul fiecaruia si timpul avut la dispozitie.

    4. La foc mediu, se infierbanta tigaia cu ulei si se pun chiftelutele unele langa altele, atatea cate incap, fara a fi inghesuite.

    5. Se rumenesc aproximativ 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cand sunt gata, se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce acestea se prajesc. Ca sa se pastreze cat mai mult timp calde, se recomanda sa fie acoperite pe un vas cu apa fierbinte.

    6. Se servesc la masa de pranz, impreuna cu orice garnitura de legume. Sunt delicioase…

    Pofta buna!


    TRUCURI

    La aluatul pentru foietaj se adauga o cescuta de tuica sau un pahar de vin alb, ca sa nu fie prea gras. Ca sa iasa foarte bine, aluatul trebuie tinut la frigider 15-20 de minute intre framantari. Dupa ce a fost impaturit, nu i se mai adauga faina. Spanacul, supranumit si „matura“ cailor digestive, inlatura greata, durerile intestinale si combate constipatia. Este recomandat spanacul proaspat, la inceput de primavara, atunci cand organismul este slabit si are carente minerale si vitaminice.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here