Au, ma doare in gat!

    Unul dintre cele mai comune simptome ale afectiunilor bebelusilor este durerea in gat. Din pacate, cei mici nu pot spune atunci cand nu se simt confortabil, insa manifestarile durerilor in gat sunt destul de evidente.

    De obicei, o durere in gat este acompaniata de cel putin una dintre urmatoarele afectiuni: tuse, durere de urechi, laringita, infectie in piept, febra sau o boala infectioasa. Cunoscand aceste lucruri, iti va fi destul de usor sa-ti dai seama daca bebelusul tau nu se simte prea bine. Pentru toate acestea, principalul simptom este inrautatirea starii generale de sanatate, ceea ce te va indruma cat mai repede catre medicul pediatru, care ii va pune micutului cel mai bun diagnostic si va gasi cea mai eficienta metoda de tratament.

    Dar ca sa-ti poti da repede seama de ce sufera micutul tau, iti vom prezenta cele mai evidente simptome ale durerii in gat. Astfel, cel mic poate fi foarte irascibil, ragusit atunci cand plange sau vorbeste, ar putea avea o tuse iritanta, buzele sau gura uscata si si-ar putea pierde pofta de mancare. Mai mult, vei observa probabil ca prezinta dificultate la inghitit, ca i se imbujoreaza obrajii sau, in cazuri mai severe, are o iritatie pe fata sau pe corp.

    In cazul in care micutul tau prezinta una dintre manifestarile de mai sus, nu incerca sa-l tratezi tu cu leacuri babesti sau urmand sfaturile altor mame. In astfel de situatii, de obicei, cel mai eficient tratament este cel cu antibiotice, insa numai pediatrul le poate prescrie si doar daca este vorba de o infectie bacteriana.

    Ceea ce poti face tu pentru bebelusul tau este sa-i asiguri odihna, intr-o atmosfera calduroasa si confortabila, sa-i dai foarte multe lichide si sa nu-l obligi sa manance mancaruri calde. Se pare ca, pentru durerile in gat, cele mai linistitoare sunt alimentele reci, dar nu cele de la frigider.


    SFAT SUPERBEBE

    Pentru tratarea durerilor in gat, specialistii sunt de parere ca pastilele de gat nu ar trebui administrate copiilor cu varste mai mici de cinci ani. Acelasi lucru este valabil si in cazul apei de gura sau al gargarei. Cei mici se pot ineca atat cu pastilele, cat si cu solutia pentru gargara, iar leacurile babesti de genul compresa cu cartofi sau ceapa se pare ca nu au niciun efect. Mai mult, chiar daca se spune ca are un efect linistitor, mierea este interzisa copiilor sub doi ani.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here