Trusa de urgenta in vacanta, pentru toata familia

Indiferent unde plecati in vacanta, in bagaj trebuie sa existe si o trusa de prim ajutor, cu atat mai mult daca vacanta este in strainatate. Ce trebuie sa cuprinda trusa de urgenta in vacanta, pentru toata familia, ne detaliaza dr. Daniela Burlacu, medic primar medicina interna la Centrul Medical Medsana.

Dr. Daniela Burlacu, medic primar medicina interna, Medsana

Daca aveti o boala cronica trebuie sa luati cu dvs. in primul rand medicamentele recomandate pentru acea boala, in cantitate suficienta pentru perioada vacantei. Indicat ar fi ca inainte de a pleca in concediu sa faceti o vizita medicului curant pentru a stabili schema de tratament pe perioada vacantei si a va informa despre eventualele contraindicatii legate de locul unde va veti petrece concediul. De asemenea,  si pentru copii este bine sa li se faca un control la medicul pediatru. Daca mergeti intr-o tara exotica este bine sa va interesati din timp daca este necesar sa faceti o serie de vaccinuri.

Chiar daca nu urmati niciun tratament in mod normal, este bine sa aveti la dvs. o serie de medicamente care se elibereaza fara reteta, care pot rezolva mici neplaceri ce pot aparea :

–         pansamente sterile, solutie pentru dezinfectat rani minore, zgarieturi, arsuri usoare (apa oxigenata, betadine, rivanol), plasturi cu rivanol, leucoplast, Baneocin, spray Bepanthen, spray Oximed

–         unguente antiinflamatoare pentru dureri musculare, articulare, contuzii, entorse ( Diclofenac, Sindolor, Voltaren, gel cu arnica)

–         solutii antitantari, gel pentru intepaturi de insecte (Fenistil)

–         antihistaminice pentru alergii usoare (Claritine, Aerius)

–         medicamente pentru diaree ( Imodium, Smecta, Ercefuryl)

–         laxative usoare ( Dulcolax)

–         antispastice pentru dureri abdominale, menstruale ( No Spa)

–         pansamente gastrice (Dicarbocalm, Maalox)

–         medicamente pentru indigestii usoare (Triferment, Colebil)

–         medicamente pentru greata, rau de masina ( Emetostop)

–         medicamente pentru raceala ( Nurofen Raceala si Gripa, Paracetamol, Strepsils, Vibrocil, Olynth)

–         medicamente pentru durere sau febra ( Ibuprofen).

Vezi si Vacanta perfecta cu copiii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here