Pentru copii, vacanta de vara inseamna multa joaca, galagie, distractie, prieteni noi si, nu in ultimul rand, inseamna drumetii, activitati in padure, un intreg camping! Ca parinte, te gandesti ce poate face micutul tau pentru a avea o vara de neuitat si iti doresti sa vii cu cat mai multe idei originale si inovative in privinta activitatilor de joaca ale copilului tau. Mai ales atunci cand va aflati in mijlocul naturii, doar sa priviti cerul si pasarile nu va fi de ajuns. Daca natura este frumoasa, iar darurile ei sunt nenumarate, de ce sa nu vina ea in ajutorul vostru?
Iata cateva activitati interesante pentru copilul care va merge cu tine, in aceasta vara, in camping, potrivit Mom Junction:
Topirea creioanelor colorate
Veti avea nevoie de:
- mini boluri sau capace mai mari;
- folie de plastic (cea pe care o folosesti in bucatarie pentru a acoperi alimentele sau mancarea gatita);
- creioane colorate cerate;
- folie de aluminiu.
In miniboluri sau in capace puneti creioanele colorate cerate, pe care le veti rupe in bucati mici pentru a putea incapea in interiorul acestora. Dupa ce capacele sunt pline cu creioane, asezati peste ele folia de plastic, apoi asezati-le cu totul in folie de aluminiu. Gasiti cea mai insorita particica a naturii si puneti intreaga capodopera, care va ramane intreaga zi, in acel loc. Dupa o zi, veti vedea cat de frumos s-au topit creioanele si, astfel, puteti scoate cercurile colorate din capace sau din miniboluri.
Citeste si Activitati de vacanta
Micul explorator al copacilor
Veti avea nevoie de:
- jurnal de scris;
- pix/stilou;
- lupa.
Aceasta activitate de vara il va ajuta sa invete si sa identifice copacii dupa frunze, dupa forma, dupa seminte, dupa scoarta. Mergeti impreuna, in natura, si cautati aceste lucruri ale copacilor. Fiecare pagina a jurnalului va avea cate o frunza gasita diferit, de la fiecare copac. Daca aveti la indemana o lupa, va puteti uita atent la scoarta copacului. Acum ca v-ati documentat, iata ce puteti scrie in jurnal:
- ce forma are frunza?
- copacul pe care l-am gasit are fructe sau flori?
- ce textura are scoarta copacului?
- ce animalute se folosesc de acel copac pentru mancare sau pentru un loc de adapost.
Dupa ce va veti intoarce din camping, intreaba-l pe cel mic daca poate identifica ceea ce a gasit in natura cu ceea ce are in jurul sau. Astfel, se poate folosi de jurnalul scris, invatand denumirile copacilor bine documentati.
Foc de tabara
Veti avea nevoie de:
- un carton de oua (cum este cel pentru zece oua);
- lumanari mici din ceara;
- seminte de floarea soarelui, ramurele, frunze sau hartie maruntita;
- foaie de copt;
- o tava mai veche.
Citeste si De ce este bine ca un copil sa mearga in tabara de vara
Puteti lasa cutia de oua, fara capac. Completati fiecare spatiu gol al oului cu seminte, frunze, ramuri, hartie maruntita. Puneti lumanarile pe tava si topiti-le. Dupa ce aceasta s-a topit, puneti-le in fiecare spatiu al oului in care se afla cele enumerate mai sus. Lasati-le sa se raceasca si sa se intareasca. Atunci cand vreti sa faceti un foc mic de tabara, pune-ti aceasta compozitie sub gramada de lemn si aprinde-ti partea de jos a cutiei de oua. Atentie, aveti grija ca flacarile sunt in regula si nu se vor extinde in jur!
Gustarele in camping
Aveti nevoie de:
- fructe cum ar fi banane, capsuni s.a.;
- bezele;
- cuburi de ciocolata;
- cornete de la inghetata, simple;
- betisoare pentru a le infige in compozitie.
Taiati fructele in bucati mic, combinandu-le cu bezele si cuburile de ciocolata si amestecandu-le bine. Adaugati compozitia in cornete si infasurati-le in folie de bucatarie. Ideal ar fi sa aveti un mic gratar peste care sa puneti aceste cornete dulci. Astfel, vor fi gata intre cinci si sapte minute, savurandu-le cu multa pofta dupa ce s-au preparat!
Citeste si Plan de vacanta: activitati de facut cu copilul in aceasta vara
Autor: Andreea Borcila