8 pasi pentru o plimbare in natura reusita

Te gandesti la o plimbare in natura impreuna cu familia ta? Iti doresti sa petreci cateva ore sau poate chiar o zi intreaga, afara, la aer liber, in mijlocul naturii alaturi de copii? Atunci te ajutam noi cu un mic plan. Afla aici care sunt cei 8 pasi pentru o plimbare in natura reusita.

Locatia. Este vorba despre a merge in parc, la Gradina Botanica, in padure? O drumetie la munte? Pentru cea din urma poti gasi mai multe informatii utile aici.

Scenariu. Discuta cu copiii despre ce vor vedea acolo, despre cum vor decurge lucrurile acolo. Stabileste obiectivele: sa ajungeti pana intr-un anumit punct, sa strangeti diferite forme de frunze, conuri, etc, sa urmariti insecte, sa identificati dupa sunete anumite pasari, sa folositi busola etc.

Imbracaminte si incaltaminte potrivita. Copiilor daca le este prea cald sau prea rece, daca nu sunt incaltati potrivit s-ar putea sa nu li se para deloc interesanta sau placuta aceasta iesire in natura. Ar trebui sa te gandesti si la lucruri precum: lotiune cu protectie solara, repelenti (pentru tantari si alte insecte), palarioara/sapca, ochelari etc.

Citeste si: 8 sfaturi utile pentru a merge la munte cu copilul

Fara asteptari prea mari. Daca unii copii vor insista sa aiba in rucsacelul lor pana si albumul pentru a colectiona frunze, altii s-ar putea sa nu fie impresionati, spre exemplu, de sunetele pasarilor sau de insectele vazute, ci de lichenii si muschii de pe scoartele copacilor.

Mancare si bautura. Atunci cand iesi in natura ce poate fi mai dificil decat sa ai copii carora le e prea cald sau prea rece? Probabil ti-ai dat seama: copii carora le e foame sau sete. Trebuie sa aveti apa din plin la voi, dar si cateva gustari care sa va ajute la recapatarea energiei (fructe, sandwich-uri usoare, crackersi, biscuiti etc).

Distrati-va! Iesirea in natura are numeroase beneficii (miscare, aer curat, relaxare, conexiune cu natura, petrecerea timpului impreuna cu cei dragi etc), dar e cu siguranta si despre a va distra, a rade, a discuta, a va simti bine impreuna. Daca va fi o plimbare plictisitoare, inconfortabila sau neplacuta este foarte posibil ca nimeni sa nu-si mai doreasca sa repete experienta.

Discutia de dupa este esentiala. Atunci cand ajungeti acasa, discutati despre cele observate, auzite, intamplate, simtite. Impartasirea impresiilor nu este importanta doar pentru a recapitula cele invatate, dar ajuta si la crearea si solidificarea amintirilor petrecute in familie.

Citeste si: Drumetie la munte cu un copil mic? Da, se poate!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here