6 copii geniali care au uimit lumea

Sunt fascinata de generatia copiilor din prezent! Si cu cat mai multe povesti citesc despre copiii cu o inteligenta superioara sau care au abilitati remarcabile, cu atat mai convinsa si mai optimista sunt de faptul ca lumea evolueaza, iar lucrurile se pot schimba astfel in bine. Afla aici mai multe despre 6 copii geniali care au uimit lumea.

Citeste si: Cum dezvolti inteligenta copilului tau

Priyanshi Somani

Este din India si este considerata un „calculator uman”, scrie wonderlist.com. A inceput sa faca tot felul de calcule dificile inca de la varsta de 6 ani, iar in 2010, pe cand avea 11 ani a castigat Mental Calculation World Cup (concurs international de calcul mintal), fiind si cea mai tanara participanta la competitie si singura care a raspuns 100% la toate probele de calcul (adunare, inmultire, radacina patrata etc). Priyanshi a castigat si Pogo Amazing Kids Awards, la categoria copii genii, iar numele ei a fost inclus si in cartea Recordurilor Guinness.

Michael Kevin Kearney

Probabil ai mai auzit de el, fiind cel mai tanar copil care a absolvit colegiul la varsta de 10 ani. La 17 ani lucra deja ca profesor la colegiu. S-a nascut in 1984, la 4 luni a spus primele sale cuvinte, iar la 6 luni, in timpul vizitei medicale si-a surprins pediatrul, spunandu-i: „am o infectie la urechea stanga”, a invatat sa citeasca la 10 luni, iar in 2008 a castigat primul milion de dolari, participand la show-ul de televiziune „Vrei sa fii milionar?”.

Gregory R. Smith

S-a nascut in 1990, la varsta de 1 an si 2 luni memora si recita carti, iar la 10 ani s-a inscris la facultate si este cunoscut drept cel mai tanar absolvent de master, in cadrul Universitatii din Virginia. La 12 ani a castigat premiul Nobel, fiind un tanar activist pentru mentinerea pacii in lume, dar si pentru drepturile copiilor.

Aelita Andre

S-a nascut pe 9 ianuarie 2007 si este cunoscuta in Australia drept pictorita suprarealista. A inceput sa picteze la 9 luni, iar la 2 ani lucrarile sale au fost expuse in cadrul unei galerii de arta. Prima ei expozitie individuala a avut loc in 2011 la New York, pe cand avea doar 4 ani.

Marko Calasan

S-a nascut in 2000 in Macedonia de Nord, a inceput sa citeasca la varsta de 2 ani, la 5 ani isi instala singur programe pe calculator, iar la 6 ani si-a obtinut prima diploma recunoscuta de Microsoft, cea de administrator de sistem.

Citeste si: Conteaza doar IQ-ul sau inteligentele sunt multiple?

Oscar Wrigley

In timp ce unii copii de 2 ani abia descopera locurile de joaca, Oscar Wrigley este un baietel interesat mai mult sa invete despre animalele salbatice sau istoria Romei antice, scrie dailymail.co.uk.

Este posibil ca despre Oscar sa mai fi auzit, el fiind copilul care la 2 ani, 5 luni si 11 zile a devenit cel mai tanar copil din Marea Britanie acceptat de Mensa. Si se considera ca are un IQ mai mare decat aveau Einstein sau Stephen Hawking.

Renumitul test Stanford- Binet de 45 de minute, care ajuta sa descoperi ce scor IQ ai, nu a fost capabil sa masoare inteligenta acestui copil, fiindca testul calculeaza inteligenta pana la 160. Astfel ca Oscar este considerat un baietel cu un IQ de „peste 160”.

Despre el se stie ca a inceput sa vorbeasca de la varsta de 9 luni, iar la 2 ani avea deja un vocabular de mii de cuvinte. Este preocupat de muzica, iar parintii lui au spus ca il vor sustine in orice va dori sa faca in viitor.

“El intreaba mereu tot felul de lucruri. Stiu ca toti parintii considera ca au un copil special, dar noi am stiut ca era ceva absolut remarcabil la Oscar. De curand ii povestea sotiei mele despre ciclul de reproducere a pinguinilor. Ma astept sa vina si ziua in care imi va spune ca sunt cam idiot” a spus amuzat tatal lui Oscar.

Ambii parinti au un scor IQ mediu. Cu toate acestea a fost interesant cand s-a descoperit ca unchiul pe linie materna a fost si el un copil cu o inteligenta superioara, care a fost admis in 1995, la Facultatea de Calculatoare, la varsta de doar 13 ani.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: La 5 ani suntem genii ale creativitatii! Dar scoala… ne prosteste

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here