„Bradul care daruieste!” pentru copiii cu autism

Asociatia Help Autism deruleaza campania de sarbatori „Bradul care daruieste!” pentru constientizarea autismului. Fiecare vizitator al atelierului de creatie organizat in centrul comercial  ParkLake va putea afla mai multe despre tulburarea de spectru autist si povestea celor 500 de copii sprijiniti de Help Autism si va putea dona pentru terapia lor. In Romania, potrivit estimarilor sunt peste 30.000 de copiii afectati de tulburarea de spectru autist.

Vezi si Festivalul Brazilor de Craciun a permis strangerea a 185.000 de euro

Pe data de 15 decembrie, intre orele 13.00 si 18.00, in incinta complexului, sub coordonarea voluntarilor asociatiei, copii si adulti se vor putea implica in confectionarea unor braduti de Craciun stilizati. Decoratiunile vor fi realizate din materiale reciclabile, crengi de copac adunate din padure de catre voluntarii asociatiei, care si-au dorit in acest fel sa demonstreze ca atmosfera si simbolurile de sarbatoare pot fi prezente in fiecare casa si fara a dauna mediului. La finalul atelierului, bradutii realizati de catre voluntari vor fi expusi pentru vanzare in magazinul online al Asociatiei: ahashop.helpautism.ro/charity-shop. Astfel, oricine va putea lua parte la aceasta campanie cumparand un brad pentru a-si impodobi casa, biroul sau oferi un cadou special in ajun de sarbatori, ducand in acest fel mai departe si mesajul de constientizare a autismului.

Alaturi de dorinta de a vorbi cat mai multor oameni despre cauza copiilor cu autism, asociatia a oferit campaniei si o componenta ecologica. Din fondurile obtinute prin vanzarea brazilor confectionati, vor fi achizitionati puieti de arbori pentru o actiune de impadurire, care va avea loc in primavara anului viitor. La plantarea acestora vor participa si o parte dintre copiii diagnosticati cu autism, pe care asociatia ii sustine in programe de terapie. Astfel, micutii speciali vor avea si sansa de a fi implicati intr-o activitate inedita, in cadrul orei de socializare, precum si de a participa la o lectie practica despre natura si importanta conservarii mediului. Asociatia isi propune ca prin aceasta actiune sa daruiasca naturii cel putin 100 de copaci, iar participantii la ateliere sunt invitati sa se alature si actiunii de plantare.

Autismul nu se vindeca, dar se poate trata

In Romania, potrivit estimarilor sunt peste 30.000 de copiii afectati de tulburarea de spectru autist. Chiar daca boala nu se vindeca, un diagnostic pus la timp si o interventie specializata pot face minuni. Pana la 50% dintre acesti copii pot ajunge adulti independenti si integrati. De 9 ani, Asociatia Help Autism lupta pentru ca fiecare copil cu autism din Romania sa aiba sansa la o viata normala. Asociatia sustine in programe de terapie centrele din Bucuresti si Suceava, prin parteneriatele public-private si la domiciliu,  astfel ca 500 de copii care sufera de Tulburare de Spectru Autist beneficiaza de terapie. Costurile lunare pentru terapia unui copil cu acest diagnostic se ridica pana la 1000 de euro lunar, costuri nedecontate de stat si greu de sustinut de catre familii. Tocmai de aceea, implicarea companiilor si a persoanelor fizice, prin sponsorizari si donatii, reprezinta singura sansa ca acesti copii sa aiba parte de terapia care ii poate ajuta sa duca o viata normala.

Citeste si In direct cu Mos Craciun prin telefon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here