Incepe inscrierea copiilor nou-veniti la gradinita

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunta ca, luni, 21 mai, incepe inscrierea copiilor nou-veniti la gradinita pentru anul de invatamant 2018-2019. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, luni, 21 mai, are loc inscrierea la gradinita pentru copiii nou-veniti.

Orarul inscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatilor de invatamant si va fi afisat, la loc vizibil, in fiecare gradinita. Totodata, programul va fi afisat pe site-ul institutiei, dar si pe site-urile inspectoratelor scolare, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Vezi si Reinscrierea la gradinita si inscrierea nou-venitilor vor incepe pe 7, respectiv 21 mai

In cazul in care intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor de inscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice, precizeaza MEN.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele: existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti, existenta unui act care dovedeste ca este orfan de un singur parinte, un alt membru din familie este inmatriculat in gradinita respectiva sau existenta unui certificat medical care dovedeste ca minorul are un grad de handicap. Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar. Acestea nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.

Conducerea unitatilor de invatamant prescolar trebuie sa afiseze, la vedere, informatii despre numarul copiilor care pot fi inregistrati, criteriile generale si specifice si numarul de copii inscrisi zilnic, in perioada stabilita, din totalul disponibil. De asemenea, unitatile particulare de invatamant prescolar au si obligatia de a afisa statutul acestora, adica daca sunt autorizate sa functioneze provizoriu sau sunt acreditate de Agentia pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.

Reinscrierea copiilor care frecventeaza gradinita in acest an scolar si doresc sa o frecventeze si in anul de invatamant 2018-2019 a inceput pe 7 mai.

Vezi si ”Fiecare Copil în Grădiniță”

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here