Descarca Myra, prima aplicatie de educatie pentru sanatate sexuala in limba romana

Sursa foto: Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala SECS

Potrivit Eurostat, Romania este tara cu cele mai multe mame minore. Un sondaj realizat in 2019 de platforma PlanificaNeprevazutul.ro arata ca de 64% dintre tinerii romani se informeaza de pe internet si de pe retelele de socializare in ceea ce priveste sexualitatea si metodele de contraceptie folosite, iar 56% aleg sa nu discute cu parintii cand se confrunta cu o problema de natura sexuala.

Educatia sexuala asa cum se desfasoara ea, acum, in cele mai multe scoli ale lumii este insuficienta.

De aceea, Societatea pentru Educatiei Contraceptiva si Sexuala (SECS) a decis sa se adreseze tinerilor folosind canalele de comunicare pe care ei le utilizeaza cel mai des. Asa a aparut Myra, prima aplicatie mobila de educatie sexuala care ofera tinerilor informatiile pe care nu le gasesc la scoala sau in familie.

Myra este o aplicatie „all in one”, este utila tuturor utilizatorilor de peste 15 ani, atat pentru tineri, cat si pentru persoanele adulte, si poate fi descarcata gratuit pe telefonul mobil, din App Store, Google Play si AppGalery.

Aplicatia include rubrici dedicate, precum „Despre relatiile mele si starea de bine”, „(Cred ca) sunt insarcinata”, „Corpul, igiena si sexul” etc., un calendar al fertilitatii, precum si o sectiune cu contacte utile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here