Climb Again a inaugurat panouri de catarare pentru copiii nevazatori de la Bucuresti, Timisoara si Arad

Inaugurare panouri catarare pentru copiii nevazatori/ Climb Again

Asociatia Climb Again a inaugurat  alte 3 panouri de escalada pentru copiii cu deficiente de vedere din Bucuresti, Timisoara si Arad, ca parte din proiectul Clim Again Hub “Puternici impreuna” initiat de asociatie in mai multe localitati din Romania.

Proiectul Climb Again Hub „Puternici impreuna” este prezent in toate cele 7 scoli si licee speciale din Romania

Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Vedere Bucuresti, Liceul Teoretic Special „Iris” Timisoara si Liceul Special „Sfanta Maria” Arad beneficiaza de acum inainte de panouri de catarat chiar in salile lor de sport, facilitand astfel accesul tuturor copiilor la sesiuni de escalada.

Din 2015 Climb Again a inceput programele de terapie prin escalada in scoli speciale, in acest moment fiind prezenti la Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” Bucuresti, Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Buzau, Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca si Liceul Special „Moldova” Targu Frumos.

In ciuda preconceptiilor, escalada nu este un sport extrem. Atata timp cat cel care se catara si partenerul care il asigura respecta toate masurile de siguranta, riscul este zero. Escalada este un sport care poate fi practicat inclusiv de catre copiii cu nevoi speciale, cu efect terapeutic si acesta este motivul pentru care Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escalada din Europa.

La inaugurarea panourilor de catarare nou construite copiii au beneficiat de exercitii de incalzire si mobilitate, antrenament de escalada, un atelier cu baston alb/orientare si un atelier de muzicoterapie.

Claudiu Miu – Fondator Climb Again: “Faptul ca avem acum panouri la Timisoara si Arad si inca unul in Bucuresti ne bucura enorm. Le multumim celor de la Kaufland Romania pentru sprijin si profesorilor care s-au implicat si au inteles cat de benefica este terapia prin escalada pentru acesti copii.  Peste 350 de copii cu deficiente de vedere din cele 7 scoli si licee speciale existente in Romania in acest moment pot beneficia gratuit de terapie.  “Puternici impreuna” inseamna sa ii facem pe acesti copii sa duca o viata normala, sa le oferim terapii integrate, inclusiv sprijin psiho-emotional sau lectii de mers cu bastonul alb si sa atragem atentia celor din jur ca ei exista si ca este important sa ii ajutam sa se integreze si sa ii sprijinim.”

Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania: “Ne bucuram ca, impreuna cu Climb Again, am reusit sa completam lista de scoli speciale in care terapia prin escalada va ajuta copiii cu deficiente de vedere. Noi, la Kaufland Romania credem ca implicarea face diferenta, iar proiectul Climb Again Hub ne dovedeste asta prin fiecare copil care urca pe un perete de escalada sau foloseste bastonul alb. Suntem cu adevarat puternici impreuna.”

***
Asociatia Climb Again este o organizatie non-guvernamentala afiliata la Federatia Romana de Alpinism si Escalada (FRAE), fondata si condusa de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escalada. Inca din 2014, Climb Again organizeaza sesiuni gratuite de terapie prin escalada, kinetoterapie si consiliere psihologica pentru copii si tineri cu dizabilitati: deficienta de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburari neuromotorii, deficiente asociate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here