Cele mai frecvente intrebari despre bebelusi

Cat doarme un nou nascut? Dar cat trebuie sa cantareasca? Cum il adorm? Cand va zambi sau va rade? Iata care sunt cele mai frecvente intrebari despre bebelusi, conform medicinenet.com.

Nou nascutii nu dorm chiar atat de mult. Adevarat sau fals?

Fals! Nou nascutii ajung sa doarma chiar si 16 ore pe zi!

Citeste si: Felicitări! Ai un bebelus! Si…acum ce urmeaza?

Primul zambet de bebelus? Dar primul ras?

Zambetul social poate fi observat incepand inca din saptamana a sasea de la nastere. In ceea ce priveste rasul bebelusului, te poti astepta sa-l auzi, oricand intre 3 si 6 luni.

Ce ar trebui sa faca o mama atunci cand are un bebelus de 2 luni? 

Sa-i vorbeasca! Comunicarea cu bebelusul este esentiala, mai ales incepad cu varsta de 2 luni. Bebelusul invata astfel sa recunoasca vocile parintilor si chiar sa inceapa sa raspunda! Exista studii care arata legatura dintre comunicarea cu bebelusii si dezvoltarea mai rapida a vorbirii la copii.

Schimbarea culorii scaunului la copii ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare? Adevarat sau fals? 

Fals. Schimbarea culorii scaunului la bebelus este un fenomen firesc, face parte din procesul de crestere al micutului tau!

Plansul unui bebelus de 3 luni nu ar trebui sa depaseasca, insumat, o ora pe zi. Adevarat sau fals?

Adevarat. Un bebelus la varsta de 3 luni nu ar trebui sa planga prea mult. La acest stadiu, plansul incepe sa fie tot mai des inlocuit cu diverse gangureli si vocalize haioase. Daca plansul bebelusului depaseste durata de o ora, poate exista o cauza ascunsa si o vizita la pediatru ar fi indicata pentru gasirea motivului unui plans prelungit.

Pana in jurul varstei de 4 luni bebelusii isi dubleaza greutatea avuta initial la nastere. 

Adevarat. Intr-adevar, majoritatea bebelusilor isi dubleaza greutatea pana la varsta de 4 luni. Discuta cu pediatrul daca observi ca micutul tau nu adauga suficient in greutate.

De la 4 luni parintii pot incepe „baricadarea” – sa pregateasca locuinta pentru un bebe curios si anume, sa ia masuri de siguranta. 

Adevarat. Unii parinti incep sa ia masuri de siguranta inca din ultimul trimestru de sarcina, iar in jurul varstei de 4 luni, cand motricitatea bebelusului incepe sa se dezvolte, asigurarea unui spatiu securizant este obligatorie! Ce poti face? Depoziteaza toate produsele de curatare, medicamentele, obiectele ascutite sau de dimensiuni foarte mici, in locuri mai sigure, de asemenea pune protectii la prize si la colturile dulapurilor si meselor.

Care e cea mai buna metoda de a adormi un bebelus? 

Pune-l in patut atunci cand bebelusul e „semi” adormit. Daca se va trezi in timpul noptii si nu plange, poate reusi astfel sa invete sa se linisteasca si adoarma la loc fara a fi nevoie sa te trezeasca si pe tine.

Citeste si: 5 mituri despre mancarea bebelusului

Ce produse alimentare nu ar trebui sa fie consumate de un bebelus mai mic de 1 an? 

Unui bebelus mai mic de 1 an nu ar trebui sa i se dea miere. Atat mierea, cat si produsele apicole pot contine bacteria ce provoaca botulism. Ar trebui evitat si laptele de vaca, fiindca poate ingreuna digestia bebelusului. S-a demonstrat ca rinichii bebelusului nu sunt suficient de pregatiti sa se descurce cu nivelul mare de proteine continut de lapte.

La ce varsta apare „anxietatea de separare”?

Primele semne ale anxietatii de separare se pot observa inca in jurul varstei de 7 luni.  Aceasta este perioada cand bebelusul incepe sa inteleaga: oamenii si obiectele exista, chiar daca nu sunt mereu in fata lui. Anxietatea de separare poate atinge punctul culminant  in jurul varstei de 10-12 luni si se tempereaza spre finele celui de-al doilea an al copilului.

S-ar putea sa te intereseze si: Adela Popescu: „Am invatat despre mine, ca pot iubi incredibil de mult!”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here