Viața cu un nou-născut este plină de provocări, dar și incredibil de frumoasă!

Foto: Pixabay

Îmi amintesc că atunci când eram însărcinată toată lumea din jurul meu avea o preocupare: să mă pregătească pentru ce urmează să mi se întâmple. Și nu neapărat de picioarele umflate și arsurile la stomac din ultimul trimestru de sarcină, ci mai degrabă despre cum va arăta viața mea atunci când va apărea bebelușul: că nu voi mai dormi, că o să mă simt epuizată și îmbătrânită peste noapte, că toată ziua nu o să fac nimic altceva decât hrănit, eructat bebelușul, schimbat scutece, legănat, că o să-mi pierd identitatea, că o să văd multe modificări la corpul meu (că o să se lase sânii, pielea, că o să am vergeturi etc), că voi avea momente în care îmi voi urî soțul, că mariajul meu se va transforma în ceva ce nu voi fi așteptat. Ca să nu zic că și în online îmi apăreau numai titluri înfricoșătoare, de tipul: Cum să supraviețuiești primelor săptămâni cu un nou-născut? Topul greșelilor în îngrijirea unui bebeluș? Care sunt cele mai mari greșeli făcute de proaspeții părinți? Ce faci cu depresia postnatală? Și tot așa.

Hei, dar lucruri drăguțe legate de viața cu un nou-născut chiar nu vor fi?

Ba da, sunt! Iar cum, la opt săptămâni după naștere, mă așez la laptop și-ți scriu sincer: viața cu un nou-născut este plină de provocări, dar și incredibil de frumoasă! Iată de ce este frumoasă:

În primul rând, gata, nu trebuie să-ți mai imaginezi cum va arată minunea ta, pentru că este în brațele tale, pentru că îi atingi obrăjorii, mânuțele moi, piciorușele pufoase, îi simți mirosul acela de vanilie, îi simți respirația etc.

Pentru bebeluș ești cea mai importantă persoană, care va avea grijă de el, îl va hrăni, îi va oferi siguranța de care are nevoie. Ești ca un super-erou, ca un campion. Ești mama. Și toți sunt încântați pentru cât de grozavă ești că ai adus pe lume această minune.

Ești martor la transformările pe care le suferă și ceilalți din jurul tău: soțul este și tata, părinții tăi devni și bunicii copilului tău, fratele și sora ta se transformă în unchiul și mătușa bebelușului. Hehe, se pare că un nou-născut își marchează teritoriul …nu doar în scutecel! 😊

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here