Te invitam in bucatarie, sa-i pui piciului ceva bun si foarte sanatos in farfurie! Azi preparam o supa, un fel principal si un desert. Atentie! Copiilor cu varsta sub un an le sunt interzise sarea si zaharul. Asadar, supa si felul principal se prepara fara adaos de sare, daca micutul inca nu are un anisor. Desertul, in schimb, este doar pentru cei care au implinit aceasta varsta. Ce mai, un meniu plin de vitamine!
Supa-crema de spanac
Ingrediente: 200 g spanac, 400 ml supa de carne, 5 g unt, 10 g smantana, un galbenus, cateva picaturi de zeama de lamaie.
Mod de preparare
Spala bine de tot frunzele de spanac, una cate una, in jet de apa rece. Toaca-le marunt si pune-le la inabusit cu putina apa si unt, la foc mic, sub capac. Cand frunzele s-au inmuiat bine, da-le la blender si adauga supa de carne. Pune pe foc, sa dea intr-un clocot. Asteapta sa se racoreasca si adauga galbenusul de ou amestecat cu smantana si sucul de lamaie.
Vezi si Chiftelute cu spanac
Orez cu sfecla
Ingrediente: 100 g orez, o sfecla mica, 500 ml supa clara de pui sau de legume, un cubulet de unt
Mod de preparare
Incepe prin a coace sfecla la cuptor, pentru ca este un proces de mai lunga durata. Daca te grabesti poti sa o si fierbi, insa coapta in coaja isi va pastra toate proprietatile. Dupa ce sfecla s-a copt, tai-o in cubulete mici si apuca-te de preparat orezul. Spala-l bine in apa rece si pune-l la fiert in supa de pui sau de legume, la foc mic, intr-un vas antiaderent. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul, adauga unul, amesteca bine pentru omogenizare, apoi adauga si cubuletele de sfecla coapta.
Vezi si Orez cu lapte si pere
Prajitura cu mere
Ingrediente: 500 g de mere, doua oua, 100 g de faina, 80 g de zahar.
Mod de preparare
Curata merele de coaja si da-le prin razatoarea mare, apoi stropeste-le cu putina zeama de lamaie pentru a nu oxida. Separat, intr-un castron, bate albusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste si obtii o spuma tare. Adauga galbenusurile, unul cate unul, apoi faina proaspat cernuta. In aceasta compozitie rastorni marul ras si amesteci usor, cu o spatula din silicon.
Unge cu unt si tapeteaza cu faina un vas termorezistent, rastoarna in el compozitia si da la cuptor, la foc moderat, timp de 45-50 de minute. Cand prajitura este gata, va capata o frumoasa culoare aurie.
Daca vreti sa va infruptati si voi, adultii, din aceasta prajitura sanatoasa, preparata in casa, nu trebuie decat sa dublezi sau triplezi cantitatile de ingrediente.
Autor: Laura Bogaciu
Vezi si Mere umplute cu varza si sfecla rosie