Sunt atatea mituri si pareri legate de tunsul bebelusului, incat te poti pierde foarte usor si-ti pot aduce o doza de stres in plus. De aceea, intrebarea este: tunzi sau nu bebelusul? Va fi mai des parul dupa?
Cele mai multe sunt legate de traditii: “Sa nu tunzi copilul pana nu i s-a luat motul!”, “Doamne fereste sa o tunzi pana i se va rupe turta fetei” etc. Destul de cunoscute, nu-i asa?
Citeste si: Opreste-te din ce faci acum, mergi si cuprinde-ti copilul!
La fel ca si cele in care dupa ce a implinit bebelusul un an, acesta trebuie ras in cap, pentru ca “sa-i creasca parul adevarat, ca cel pe care-l are acum pe cap este “de bebelus” pana la “sa-i creasca mai des”.
Dar ce spun specialistii?
Nu, nu este adevarat. Rasul bebelusului pe cap nu are nicio legatura cu densitatea podoabei capilare a copilului. Genetica este cea care ii stabileste culoarea parului, grosimea firelor de par si da, si densitatea!
Ce trebuie sa stii?
Pana in jurul varstei de patru luni bebelusul isi pierde o parte sau chiar tot parul cu care s-a nascut, iar acest proces este cat se poate de firesc. Si s-ar putea ca dupa aceasta perioada parul care creste sa nu fie uniform sau sa dureze mai mult pana creste. Ceea ce, din nou, este un lucru normal.
Retine!
Nu conteaza cat de mult iti piepteni parul, daca “ii iei din varfuri” sau daca il razi de tot, aceste lucruri nu vor influenta densitatea parului.
S-ar putea sa-ti placa si: Stimularea senzoriala in primul an de viata al copilului: mirosul