Tu ce faci cand doarme bebelusul?

Imi place sa cred ca sunt o mama buna. Imi ingrijesc bebelusul cat pot de bine: il hranesc la cerere, ii schimb scutecelul, am invatat sa observ micile semne pe care mi le arata cand ii este foame, cand il deranjeaza ceva, cand ii este somn, ba chiar si cand este plictisit. Incerc sa raspund cu multa promptitudine la toate nevoile lui si incerc pe cat este posibil sa le anticipez.

Toate celelalte sarcini si responsabilitati sunt lasata deoparte si ma ocup de ele doar atunci cand ma asigur ca puiul meu mic este bine din toate punctele de vedere.

Dar… trebuie sa recunosc ca, de fiecare data astept cu  nerabdare sa adoarma! Pentru ca atunci cand doarme pot sa am un moment de respiro, sa imi aduc aminte de mine, de ceea ce am si eu nevoie, fie ca este vorba doar despre a sta in pat si a privi tavanul IN LINISTE!

Atunci cand doarme bebelusul meu, pe langa unele “mici” si repetitive treburi legate de casa (gatit-spalat-calcat-aranjat etc), reusesc sa imi verific e-mailul, sa vorbesc la telefon cu prietena mea buna, sa citesc cateva stiri, sa scrollez pe Facebook si sa dau like-uri la toata lumea, sa citesc ce mai scriu mamele pe forum-urile de parenting si tot asa. Stii ce mai fac? Ma uit cum doarme puiul meu mic. Exact! Ma chinui sa-l adorm, ca mai apoi sa-l privesc cat de dulce doarme si -culmea! –mi se face si dor de el.

Ah, da, iar uneori ma trezesc ca ma uit pe telefon la pozele pe care i le-am facut zilele trecute… Ciudata e maternitatea asta. Iti ocupa tot timpul, abia astepti o pauza si cand in sfarsit ai parte de aceasta, tot despre copil este vorba. 😊

Tu ce faci cand doarme bebelusul?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here