Studiu: Alăptarea chiar și doar pentru câteva zile poate avea beneficii pe termen lung asupra copilului

Sursa foto: Self.com

Bebelușii care au fost alăptați la sân, chiar și pentru câteva zile, au beneficii de pe urma alăptării, arată un studiu. Printre principalele rezultate ar fi faptul că micuții alăptați au avut tensiune arterială mai bună în perioada de toddler (1-3 ani), iar acest lucru poate însemna și o inimă mai sănătoasă, precum și o mai bună sănătate a întregului sistem cardiovascular. Studiul a fost publicat de curând în publicația American Heart Association, scrie sciencedaily.com.

Acest studiu canadian a arătat că factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea arterială, pot începe încă în copilărie. Studiile au confirmat, de asemenea, că alăptarea este asociată cu un risc mai mic de boli cardiovasculare la vârsta adultă. Cu toate acestea, cantitatea și durata alăptării necesare pentru a obține beneficii cardiovasculare nu au fost clare.

”Acesta este primul studiu care evaluează asocierea alăptării în primele zile de viață și a tensiunii arteriale în copilăria timpurie”, a spus Kozeta Miliku, autorul studiului, precum și doctor în medicină la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, Canada. „Sugarii care au primit chiar și o cantitate relativ mică de lapte matern timpuriu, cunoscut și sub numele de colostru, au avut tensiune arterială mai mică la vârsta de 3 ani”, a explicat cercetătorul.

Cercetătorii acestui studiu – efectuat între 2009 și 2012 – au analizat informațiile din dosarele spitalului legate de hrănirea nou-născuților (peste 3000 de copii) și chestionarele ulterioare oferite de îngrijitorii copiilor, când aceștia erau în perioada de toddler.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here