Stii de ce are nevoie o proaspata mama?

Sa fii proaspata mama poate fi pe cat de entuziasmant si minunat, pe atat de coplesitor si derutant, mai ales daca este vorba despre primul tau copil, despre prima ta experienta REALA legata de maternitate.

Chiar daca inainte te puteai adapta foarte usor la orice situatie noua aparuta in viata ta, s-ar putea sa descoperi ca aceasta “noutate” iti aduce si o doza de confuzie. “Oare fac bine ceea ce fac? Oare ma descurc cu scutecul? Oare il tin corect in brate? Oare ii fac laptele praf asa cum trebuie? Vai, de ce plange? Sigur am facut eu ceva gresit…”

De la intrebari serioase, pana la cele mai bizare sau amuzante, orice proaspata mama are nevoie de ajutor, de empatie, de confirmari si reconfirmari de la alte persoane, de raspunsuri prompte, oneste si mai ales, are nevoie sa fie inteleasa, sa stie ca cealalta persoana intelege exact cum se simte si prin ce trece.

Stii de ce are nevoie o proaspata mama? De alte mame! De alte femei care trec, in acelasi timp sau au trecut de curand, prin aceleasi experiente, situatii, evenimente, femei care sunt si ele proaspete mame.

Tot mai multe mamici sustin ca pe langa raspunsurile pe care le ofereau medicii, moasa, consultantul in lactatie, pediatrul, mama, matusa, informatiile gasite in carti si pe internet si tot asa, discutiile avute cu alte proaspete mame au fost de mare ajutor! Pentru ca o proaspata mama se simte confortabil, in siguranta, se simte inteleasa de o alta proaspata mama.

O proaspata mama poate vorbi deschis si mai ales, poate avea parte de EMPATIE REALA de la o alta proaspata mama atunci cand vorbeste despre nastere, alaptare, recuperarea postpartum, noptile nedormite sau somnul intrerupt, despre scutece, biberoane, despre pusee de crestere, despre colici, despre regurgitatul bebelusului, despre oboseala, despre cat de COPLESITOR poate fi totul la inceput de drum intr-ale maternitatii?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here