Somnul bebelusului care are reflux gastroesofagian: cateva sfaturi

Imagine de galiazaharieva de la Pixabay

Aproape toti bebelusii, dupa ce mananca, au tendinta sa regurgiteze putin din lapticul consumat. Este un fenomen firesc si nu ar trebui sa te alarmeze. Daca insa copilul vomita, are acest obicei de a regurgita mai mereu mancarea, refuza uneori sa se mai alimenteze, este iritat atunci cand mananca, nu prea ia in greutate, atunci este cazul sa te adresezi medicului pentru ca poate fi vorba despre reflux gastroesofagian.

Citeste si: Regurgiteaza sau vomita?

Refluxul gastroesofagian poate fi observat inca de la varsta de 2-3 saptamani, iar in jurul varstei de 4-5 luni ar putea fi considerat ca un “varf culminant”, cand simptomele sunt mai pronuntate si poate fi stabilit un diagnostic mai clar. Simptomele refluxul se pot ameliora in jurul varstei de 6 luni sau atunci cand bebelusul invata sa stea in sezut, potrivit Healthy Children.

Pe langa aspectele legate de alimentatia unui bebelus cu reflux, tot mai multi parinti doresc sa afle si informatii legate de somnul bebelusului care are reflux. Iata cateva sfaturi.

Bebelusul cu reflux gastroesofagian (la fel ca si ceilalti micuti) trebuie sa doarma pe spate. Principala ingrijorare a parintilor este ca micutul sa nu se inece cu laptele care-i vine inapoi. Nu exista date care sa ateste ca un bebelus cu reflux care doarme pe spate se poate ineca, potrivit aceleiasi surse citate anterior, in schimb sunt statistici ingrijoratoare despre sindromul mortii subite la bebelusi atunci cand sunt culcati altfel decat pe spate.

Bebelusul cu reflux gastroesofagian trebuie sa doarma pe o saltea ceva mai tare, usor ridicata. Daca micutul a adormit in scaunelul auto, in carucior, in balansoar, pe patul parintilor, este esential sa-l muti in patutul lui, sa doarma pe o saltea un pic mai tare, dar care este doar un pic mai ridicata pentru partea superioara a corpului celui mic (atentie, nu pernuta, nu paturica sub capul bebelusului, si pernuta plata sau paturica sub saltea).

Citeste si: Cum poti recunoaste refluxul gastroesofagian si boala cu acelasi nume, la bebelus?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here