Sfaturi utile pentru aducerea nou-nascutului acasa

S-a nascut bebelusul si tot Universul ti s-a schimbat, chiar daca nu constientizi inca pe deplin acest lucru. Fii fara grija, va veni si momentul acela. Pana atunci, te asteapta un eveniment destul de emotionant si important, precum aducerea nou nascutului acasa. Iata cateva sfaturi utile, astfel incat lucrurile sa fie mai usoare si mai organizate.

Citeste si: Bine ati venit in lumea parintilor!

La spital

In cele mai multe cazuri gravida isi pune in bagajul de spital, atunci cand se pregateste pentru nastere, si hainute, dar si alte lucruri necesare pentru un nou nascut. Si de cele mai multe ori nou nascutul este excesiv de imbracat, atunci cand are parte de experienta pe nume “prima calatorie spre casa”. Sfatul specialistior este sa-l imbraci pe bebelus „asa cum te imbraci tu, si inca un strat”, scrie kidshealth.org.

Atunci cand este vara si foarte cald afara, nou nascutul nu are nevoie de mai mult de un body intreg sau un body-maiou, iar in acel caz ii poti acoperi piciorusele goale cu o paturica subtire. Ai grija sa nu-i fie niciodata fata acoperita!

Ai mai multe sanse sa duci acasa un nou nascut calm si multumit, daca nu vei petrece prea mult timp la spital, imbracandu-l in hainute sofisticate si cu tot felul de capse.

Este important sa pregatesti si haine pentru tine, pentru externarea din spital. Ai grija ca acestea sa fie cat mai comode, mai largi, sa nu te incomodeze in niciun fel si sa fie cat mai usor de imbracat sau purtat.

Un alt sfat util este sa te asiguri ca detii toate informatiile de care ai nevoie, precum: cand va fi prima vizita medicala a bebelusului, cand vei veni tu pentru un control dupa nastere si orice alte intrebari legate de cum sa-l alaptezi, cum sa-l ajuti sa regurgiteze, cum sa-i faci baita etc.

In masina

Una dintre cele mai importante aspecte legate de aducerea nou nascutului acasa tine de siguranta lui atunci cand va calatori cu masina. Poti afla aici tot Ce trebuie sa stii despre scaunelul de masina pentru un bebelus.

Acasa

Atunci cand crezi ca lucrurile vor fi mai usoare, devin, de fapt, mai interesante, si anume, aducerea nou nascutului acasa poate fi plina de provocari. Daca mai ai cel putin un copil care te asteapta acasa, este important sa faci astfel, incat sa-ti gasesti timp sa petreci timp calitativ cu fiecare in parte, dar sa te astepti si la mici momente de gelozie din partea copilului sau copiilor mai mari. Unii parinti le aduc fratiorilor/surioarelor mai mari un cadou din partea “nou nascutului” si ii incurajeaza, inca din primele zile sa se implice, sa “ajute” la ingrijirea bebelusului mic, astfel incat acomodarea cu noul membru de familie sa fie mai usoara. Specialistii sustin ca trebuie pregatit si animalul de companie (daca exista), pentru venirea nou nascutului in casa.

Un alt sfat este sa nu eziti sa limitezi pe cat posibil vizitatorii care vor dori sa vina sa cunoasca bebelusul, sa refuzi intalniri daca celelalte persoane sunt racite sau inca se afla in perioada de recuperare si sa le ceri tuturor sa se spele pe maini, atunci cand va trec pragul casei.

Citeste si: Felicitări! Ai un bebelus! Si…acum ce urmeaza?

Primele emotii

La inceput, dupa nastere, vei experimenta trairi mixte. Este firesc sa fii nelinistita, emotionata si sa ai impresia ca, pur si simplu, nu mai stii ce sa faci. Aceste trairi se pot cumula si cu cele de pe urma experientei avute la nastere, indiferent de cum ai nascut, te poti simti epuizata, poti sa ai unele dureri si in plus, nici hormonii nu prea te ajuta.

Ai rabdare cu tine si nu-ti seta asteptari prea mari la inceput, fiindca multe le vei invata, cum s-ar spune, din mers.

Citeste si: In vizita in casa in care tocmai s-a nascut un copil. Cum te porti la prima intalnire cu un nou nascut

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here