Sa dorm impreuna cu bebelusul?

Imagine de Mylene2401 de la Pixabay

Potrivit statisticilor, numarul copiiilor care se sufoca singuri in patut este mai mare decat al celor care dorm impreuna cu parintii lor.

Care este pericolul dormitului impreuna? Specialistii pediatrii spun ca nu dormitul in sine este periculos, ci ceea ce se poate intampla in timpul unui somn adanc. De multe ori, parintii cad intr-un somn profund, ceea ce ii face neputinciosi in cazul unui accident in somn. In cazul in care luati medicamente sau aveti diverse boli care provoaca convulsii, oboseala cronica etc, ar fi bine sa va ganditi de doua ori inainte de a lua hotararea de a dormi cu bebelusul in pat.

Beneficiile dormitului impreuna

Primul beneficiu este cel al mamei. Daca bebelusul doarme in acelasi pat sau aceeasi incapere, mamei ii va fi mai usor sa alapteze peste noapte si va fi mai aproape de puiul ei. Bebelusii care dorm in pat cu mama se hranesc la san de doua ori mai mult decat cei care dorm in paturi diferite. Mamele nu mai sunt nevoite sa se trezeasca, sa mearga in camera bebelusului, sa-l alapteze, apoi sa se intoarca la somn. Mai mult decat atat, orice semn sau disconfort al micutului, semn ce nu poate fi reperat intotdeauna de un monitor pentru bebelus, poate fi auzit de parinti mult mai usor daca micutul se afla in aceeasi incapere. Intr-o lume in care timpul este din ce in ce mai scurt si pretios, dormitul impreuna cu bebe aduce un alt beneficiu: crearea unei legaturi intre parinti si copii: pe timpul noptii, datorita faptului ca sunt impreuna, acestia se pot imbratisa sau mangaia, actiuni ce ii confera copilului siguranta si dragostea de care are nevoie.

Dezavantajele dormitului impreuna cu bebelusul

Fie pentru ca te trezesti de prea multe ori pe noapte, fie pentru nu poti dormi linistit stiind ca in pat cu tine exista un copil, dormitul in acelasi pat impreuna cu micutul poate deveni o corvoada. Mai mult, intimitatea cuplului poate avea de suferit in momentul in care apare un bebe in pat sau aceeasi incapere.

Patut pentru bebe sau pat conjugal?

Daca te-ai decis ca vrei sa dormi in aceeasi camera cu bebe, urmatoarea intrebare este legata de locul in care puiul tau va dormi: in patutul lui sau in patul vostru? Ei bine, cea mai buna varianta este data de patuturile co-sleeper. Aceste patuturi pentru copii se fixeaza langa patul matrimonial fara ca bebe sa stea intre voi, fara sa riste ca unul dintre parinti sa se rostogoleasca. Este cea mai buna alegere! Acesta poate fi montat in partea in care mama doarme, astfel aceasta il poate ingriji si hrani pe parcursul noptii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here