Masajul bebelusului in prima luna

Imagine de AntoniaRusev de la Pixabay

Inca din prima lui saptamana de viata, nou-nascutul poate fi beneficiarul sedintelor de masaj. Adevarat rasfat, masajul este pentru el, dupa alaptare, o pretioasa dovada de dragoste din partea mamei. Pana la implinirea varstei de o luna, masajul general, efectuat pe tot corpul, va trebui sa fie unul foarte bland. Practic, ca o magaiere.

Nu exista un moment anume din zi cand poate avea loc sedinta de masaj, important este ca bebelusul sa fie bine hranit si sa fie linistit. Recomandat ar fi – sa zicem – seara, si asta doar din simplul motiv ca efectul sau calmant se poate mentine pe parcursul intregii nopti.

Camera in care se desfasoara ”operatiunea Rasfatul” va trebui sa  fie suficient de calda incat micutului sa se simta confortabil fiind dezbracat, dar nu supraincalzita. Suprafata de desfasurare este bine sa fie una mai tare. Deci nu pe pat, ci fie pe masa de infasat, fie chiar pe podeaua pe care se asaza o patura sau un prosop. Arsenalul de lucru? O crema sau un ulei special pentru masaj si, neaparat, o mamica relaxata si cat se poate de calma pentru urmatoarea jumatate de ora, cat va dura sedinta de masaj.

Bebelusul va fi asezat pe spate, iar mama se va pozitiona la picioarele lui, cu fata catre el, sezand in genunchi.

Iti vei unge mainile cu ulei sau crema si vei freca palmele una de cealalta, pentru a le incalzi, apoi treci la treaba. Se incepe de la cap, dupa care urmeaza umerii, bratele, manutele, pieptul, burtica piciorusele si apoi spatele. Miscarea de masaj-mangaiere se repeta de cate trei ori pe fiecare portiune.

La nivelul capului se vor masa:

Fruntea –  de la mijlocul fruntii spre tample.

Sprancenele – cu degetul mare, dinspre interior spre exterior.

Nasul: intai de sus in jos, apoi lateral spre obraji, cu miscari circulare.

Obrajii – in jurul pometilor, cu miscari circulare.

Gur –  se maseaza fiecare buza in parte cu doua degete, alternativ, cu mişcări laterale.

Urechile –  de la comisura gurii in jurul lobului urechii, tot cu miscari circulare.

Gatul –  cu degetul mare, se maseaza prin miscari orientate spre partile laterale.

Pieptul

Folosind ambele maini, se incepe masajul din partea de jos a pieptului, in sus catre umeri, apoi lateral si in jos.  Nu faci altceva decat sa ”desenezi” pe pieptul lui o inimioara, ai observat?!

Braţele

Pornesti de la umar si cobori catre palma. Cand ajungi la articulatia cotului masezi circular, la fel si la a palmei. Iar degetelele acelea micute si frumoase le masezi pe rand, unul cate unul.

Burtica

Masajul porneste de la ombilic si coboara. In jurul ombilicului se maseaza circular, incepand cu cercuri mici, care se tot maresc. Apoi se maseaza burtica dintr-o parte in cealalta, in forma de „U”.

Picioarele

Masajul se efectueaza dinspre coapse catre glezne, alternativ, cu ambele maini. Articulatia genunchiului si a gleznei se maseaza circular. Ca si la manute, degetele se maseaza fiecare in parte. Laba piciorului se maseaza dinspre calcai inspre varf.

Spatele

Intorci bebelusul pe burtica si masezi spatele alternativ, dintr-o parte in alta, de la umeri spre fese si inapoi. Fesele se maseaza circular, cu ambele maini. Cu o mana tii piciorusele si cu cealalta masezi spatele, de la gat pana la calcaie.

La sfarsitul sesiunii de masaj inchei cu  gimnastica picioarelor si a mainilor: incrucisezi membrele si le misti spre interior si spre exterior.

Nu uita sa ii oferi si cativa… pupici! 🙂

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here