Masajul bebelusului, atingerea dragostei!

Sursa foto: babygooroo.com

Atingerea si dezmierdarea unui bebelus sunt actiuni instinctive. Trebuie sa recunoastem ca este foarte greu sa rezisti fara sa-ti mangai copilul, sa-i faci masaj, sa-i oferi pupici, sa-i vorbesti, mai ales atunci cand ii vezi acele manute pufoase si gingase, sau sa te abtii de la a-i framanta cu blandete degetelele de la picioare. Iar una dintre metodele care te ajuta sa te conectezi cu bebelusul este masajul, care are si multe alte beneficii pentru micut. 

Masajul stimuleaza sistemul imunitar si pe cel respirator, provoaca eliberarea endorfinei (hormonul fericirii) si ii ajuta pe bebelusi sa se relaxeze si sa uite de stresul provocat de anumite afectiuni precum colicile si constipatia. Masajul ii incurajeaza pe cei mici sa fie mult mai sensibili si atenti si reprezinta o unealta excelenta pentru calmarea lor si pentru inducerea somnului sanatos.

Nu este nimic mai placut pentru un sugar decat sa fie atins inainte de culcare, mangaiat si dezmierdat de catre parinti. Iar acest lucru il vei observa de la prima tentativa de a-i face masaj micutului tau. Chiar daca nu stie sa vorbeasca, el iti va transmite prin limbajul trupului ca este incantat de ceea ce i se intampla. Iar pentru ca fericirea lui sa fie deplina, nu ai nevoie decat de cateva picaturi de ulei de masaj, special creat pentru pielea sensibila a bebelusilor, si putina buna-dispozitie. Tot ce trebuie sa faci este sa-l ungi usor, cu miscari ferme, dar in acelasi timp cat mai blande, pe tot corpul, incepand cu manutele, picioarele, gatul si umerii si terminand cu spatele si burtica.

Inainte de toate, trebuie mentionat faptul ca masajul are un caracter emotional si, conform studiilor, este benefic atat pentru dezvoltarea psihica a copilului, cat si pentru trezirea sentimentului matern si patern. Cele mai recente studii efectuate de cercetatorii americani au demonstrat faptul ca mamele care au suferit de depresii postnatale si-au gasit tratamentul in atentia si dragostea acordata copiilor lor in timpul masajului. De asemenea, tatii care au participat la masajul bebelusilor au primit ca raspuns din partea celor mici mai multe zambete, vocalize si manifestari de afectiune.

Cercetatorii de la Universitatea din Miami au ajuns la concluzia ca bebelusii nascuti prematur pe care parintii i-au masat in fiecare seara au crescut in greutate cu aproximativ 40 de procente pe zi fata de cei ai caror parinti nu le-au acordat aceeasi atentie.

Masajul – chiar daca este vorba de doar cateva minute- este cea mai buna modalitate prin care se consolideaza legatura dintre parinti, mai ales in primele saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here