Dragul meu corp de dupa nastere, iti multumesc…

Imagine de Sanjasy de la Pixabay

Probabil nicio experienta din viata unei femei nu-i schimba corpul – si mai ales viata!- unei femei ca maternitatea, incepand cu sarcina, nasterea, alaptatul si fara a uita de acele nopti cu somn intrerupt, cu mancatul pe fuga si toate acele griji si alergat incontinuu din viata unei mame.

Chiar daca se vorbeste mult despre perioada de dupa nastere, multe proaspete mame inca nu sunt suficient de pregatite pentru ceea ce urmeaza si in plus, multe femei se confrunta cu refuzul de a accepta anumite transformari fizice prin care corpul acestora s-ar putea sa treaca.

Ajuta mult sa urmezi o alimentatie sanatoasa si corecta in timpul sarcinii si dupa nastere, dar nimeni nu iti poate garanta ca nu vei avea celulita, nu se vor forma vergeturi, nu se va lasa pielea in anumite locuri si ca sanii vor ramane la fel de fermi. Ca sa nu mai vorbim de cicatricile din urma unei epiziotomii sau a nasterii prin cezariana. Sunt transformari prin care s-ar putea sau nu sa treci, dar indiferent despre care dintre situatii este vorba, fii recunoscatoare pentru minunea pe care a facut-o corpul tau. Astazi vom vorbi despre corpul de dupa nastere, despre ce scriu mamele despre acceptarea acestuia.

Instagram @thebirdspapaya

Dragul meu corp de dupa nastere, Iti multumesc pentru minunea pe care ai facut-o, pentru ca ai crescut bebelusul care a ajuns cu bine in bratele mele. Iarta-ma daca nu am fost suficient de atenta cu tine. Iarta-ma daca am avut momente in care mi-am aratat nemultumirea pentru vergeturile, celulita si cicatricile din urma sarcinii si nasterii. Am gresit. Iarta-ma si iti multumesc.” a scris o mamica intr-un grup public de pe Instagram dedicat perioadei de postpartum.

 

 

Instagram @multiplied mama

Incetati sa le mai spuneti femeilor ca isi vor reveni fizic la forma initiala, pentru ca nu in toate cazurile este asa. Si chiar nu consider ca as fi pierdut ceva, ci din contra, ca am castigat. Corpul meu a crescut doi bebelusi in acelasi timp, iar existenta acestora a venit cu vergeturi, piele lasata, o cicatrice pe abdomen. Este o dovada permanenta a ceea ce a reusit sa faca acest minunat corp. Am cee ace mi-am dorit gratie lui”  a explicat o alta mamica.

 

Instagram @Sophamoreno7

Am devenit mama in urma nasterii prin cezariana. Sunt mama, indiferent de nastere. Sunt mandra de asta. La prima nastere a fost cezariana de urgenta, pentru ca a fost vorba despre ruptura de placenta. La a doua nastere am avut cezariana programata, pentru ca aveam sarcina cu risc obstetrical crescut. Ambii bebelusii au stat la terapie intensive. Cicatricea pe care o am e mare, spre deosebire de cezariana altor mame. Ma doare sa aud sau sa citesc ca nasterea prin cezariana nu este nastere, ca si cum ai fi <mai putin mama>. Nu, nu sunt, ba chiar sunt mai puternica si apreciez mai mult maternitatea, tot ceea ce mi se intampla. Iar celor care spun ca prin cezariana s-ar putea sa intampini probleme cu alaptatul sau sa refuzi sa alaptezi, vreau sa va spun cam am alaptat, cam 2 ani si jumatate. Si asa cum arata corpul meu acum, il apreciez si ii multumesc pentru ceea ce traiesc in prezent.” a spus o mamica pe o retea de socializare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here