Cutia calatoare: Poti sa ajuti si tu bebelusii din medii defavorizate!

Ne pregatim sa vina Mos Nicolae, apoi Mos Craciun, sa ne aduca diverse cadouri si surprize. Brusc, ne amintim sa fim mai recunoscatori, mai generosi, mai empatici. Ne amintim sa fim mai buni si sa facem lucruri frumoase si pentru altii. Uite ca nu trebuie sa privesti prea departe, si nici sa cauti prea mult. Poti incepe cu… a ajuta bebelusii din medii defavorizate.  Cum anume? Alaturandu-te Asociatiei SAMAS, care a lansat campania „Cutia Calatoare”. Afla aici mai multe.

Cutia calatoare, Sursa foto: Asociatia SAMAS

Asociatia SAMAS a lansat “Cutia Calatoare”, o campanie de strangere de fonduri prin SMS pentru programul Cutia Bebelusului. Initiativa are ca scop strangerea unui numar de 100.000 SMS-uri, necesare pentru echiparea a 1800 de cutii care vor ajunge la bebelusii aflati in nevoie.

Donatiile se pot face prin trimiterea unui SMS la 8844 cu textul BEBE, valoarea unui SMS fiind de 2 euro.

Misiunea Asociatiei SAMAS este ca toti copiii sa aiba aceleasi sanse la viata si la o dezvoltare sanatoasa, intrucat un bebelus nu poate decide cand va veni pe lume, nu isi poate asigura un “bun venit” si tot ceea ce are nevoie atunci cand se naste. Astfel, la 1 iunie 2019, asociatia a adus in Romania, in 22 de maternitati din intreaga tara, conceptul de Cutia Bebelusului. Acesta combina sprijinul material acordat familiilor din medii defavorizate in primele trei luni din viata bebelusului cu educatia pentru ingrijirea corecta a acestuia si ajutorul pentru alaptarea exclusiva oferite de reteaua de Educatori Perinatali SAMAS.

Citeste si: Cutia Bebelusului: 41,7% dintre copiii romani au nevoie de ea

Cutia Bebelusului este dotata cu produse pentru echiparea patutului bebelusului (saltea, cearsaf, pilota, patura), produse de igiena si de ingrijire pentru copil, produse de igiena si ingrijire pentru mama, imbracaminte, scutece, jucarii, lista detaliata putand fi vizualizata aici.

Cutia bebelusului, Asociatia SAMAS

200 de cutii au fost echipate si oferite pana acum, iar alte 1800 de cutii au plecat astazi in cautarea bebelusilor care au nevoie de ele, intr-o calatorie care se va sfarsi doar in momentul in care se va obtine finantarea necesara pentru a putea fi echipate, impachetate si trimise in casa bebelusilor din comunitatile defavorizate sau cu mame aflate in situatii dificile.

“Cutia Bebelusului nu e doar o cutie. Este siguranta, este sanatate, este speranta. Ea merge la bebelusii pe care acasa nu ii asteapta nimic in afara de dragostea mamelor care i-au nascut. Bebelusii vor dormi protejati in patutul asternut de noi in cutie si vor fi mai bine imbracati si ingrijiti cu lucrusoarele pe care le punem in ea. Dar ei sunt prea mici ca sa vina la noi. De aceea, cutia trebuie sa calatoreasca spre ei, iar pentru asta avem nevoie de ajutorul oamenilor”, declara Ana Maita, Consilier pentru Drepturile Mamelor in cadrul Asociatiei SAMAS.

Pentru echiparea unei cutii sunt necesare 100 de SMS-uri si 1 voluntar, care sa ajute la impachetarea acesteia. Astfel, cei care doresc sa contribuie cu donatia lor, o pot face prin trimiterea unui SMS cu textul BEBE la 8844, iar cei care doresc sa se ofere voluntari pentru pregatirea cutiilor de livrare, o pot face prin completarea formularului disponibil aici.

Mai multe informatii despre Asociatia SAMAS, despre Cutia Bebelusului si despre calatoria acesteia spre bebelusii care au nevoie de ea pot fi vizualizate pe www.programsamas.ro, www.cutiabebelusului.ro, dar si pe pagina de Facebook Asociatia SAMAS Sanatate pentru Mame si Sugari sau pe contul de Instagram cutia_calatoare.

Citeste si: Heidi Murkoff: “Fiecare copil este diferit. Fiecare mama este diferita”

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here