Cum sa anunti ca ai gemeni

Ilustratie: Cosmin Ardeleanu

Se spune ca probabilitatea unei nasteri de gemeni creste pentru femeile peste 35 de ani si chiar mai mult, daca ai peste 40 de ani, iar sansele sporesc daca ai apelat la metode de tehnologie reproductiva. De asemenea, daca in familie s-au nascut gemeni, este posibil sa faci si tu gemeni, deoarece se poate sa ai o gena care provoaca eliberarea a mai mult decat un singur ovul.
Daca ai gemeni, se pare ca vei intui acest lucru. Apoi, este posibil sa ai stari de greata mult mai severe decat alte gravide. In egala masura, se poate ca toate simptomele sarcinii tale sa fie mult mai exagerate din cauza extra hormonilor.
Poti sa te simti incontinuu obosita, sa urinezi foarte des, sa-ti fie foame in permanenta si se intampla sa castigi in greutate foarte repede, in special in primul trimestru. S-ar mai putea ca medicul sa iti spuna ca ai nivelul HCG mult mai ridicat. Acesta este un hormon produs de fertilizarea ovulului. Corpul tau il foloseste cu scopul de a mentine sarcina pana cand placenta se dezvolta. Acesta poate fi detectat in sange sau urina. Nivelul HCG poate fi foarte ridicat atunci cand astepti gemeni.


Miscarile fatului sunt percepute initial ca miscari ale uterului. Atunci cand bebelusul loveste peretele uterului, acesta se misca, creand senzatia miscarii fetale. Odata cu cresterea copilului, loviturile lui se simt mult mai usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here