Cum il ajuti pe bebelus sa eructeze?

Eructatul sau ceea ce cunosc toti sub termenul de ,,ragait” este o etapa importanta in procesul de hranire a unui bebelus, in special daca este mai mic de 3-4 luni. Afla aici mai multe despre cum il ajuti pe bebelus sa eructeze.

Citeste si: Bebelusul regurgiteaza, ce este de facut?

De ce trebuie sa ragaie un bebelus? 

Atunci cand este alaptat sau hranit cu biberonul bebelusul inghite si o anumita cantitate de aer, care ajunge in tractul digestiv si daca nu este ,,eliberat”, atunci ii provoaca disconfort micutului, scrie kidshealth.org. De aceea, este important ca atunci cand mananca sa-l opresti dupa cateva minute si sa-l ajuți sa eructeze, dupa care sa continui sa-l hranesti.

Ce inseamna sa-l ajuti sa ragaie? 

Exista cateva metode de a-l ajuta pe bebelus sa eructeze.

Cea mai des intalnita metoda este sa-l ridici in pozitie verticala si sa-l pui pe umarul tau, cu barbia mai in fata, sustinandu-in corpul cu o mana, in timp ce cu cealalta il masezi usor pe spate, alternand miscarile circulare cu foarte usoare tamponari pe spate.

Urmareste imaginea alaturata pentru a observa mai bine pozitia bebelusului. 

Nu uita sa pui un prosop sau o muslina pe umarul tau, in dreptul guritei bebelusului, pentru ca in multe cazuri micutul va da un pic de lapte afara.

Citeste si: De ce este agitat sau plange un bebelus alaptat?

La fel de intalnita este si urmatoarea metoda, in care il asezi pe bebelus pe burtica in poala ta si ii masezi usor spatele, la fel, alternand miscarile circulare cu foarte usoare tamponari pe spate.

Urmareste imaginea alaturata pentru a observa mai bine pozitia bebelusului. 

Unii parinti sustin ca atunci cand sunt alternate pozitiile, acestea au rezultate mai bune in ceea ce priveste eructatia bebelusului.

Poti incerca si urmatoarea metoda, care este destul de folosita in Marea Britanie.

Asaza copilul la tine in poala si sustine-i capul si pieptul cu o mana, in timp ce barbia lui se afla in podul palmei tale, cu degetul mare si aratator indreptate spre urechiusile lui. Si in timp ce il sustii astfel, leagana-l de barbie, masandu-i si spatele cu cealalta mana.

Urmareste imaginea alaturata pentru a observa mai bine pozitia bebelusului. 

Este important sa-l ajuti sa ragaie dupa fiecare sedinta de hranire, iar in primele luni, sa-l tii in pozitia verticala dupa masa, timp de cateva minute.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Regurgiteaza sau vomita?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here