Bebelusul regurgiteaza, ce este de facut?

Sursa foto: Baby Center

Multi bebelusi regurgiteaza un pic dupa ce sunt hraniti, indiferent ca sunt alaptati sau ca primesc formula, fiindca tractul lor digestiv este in plina dezvoltare. Si bebelusul tau regurgiteaza, ce este de facut?

Uneori bebelusii regurgiteaza atunci cand:

  • mananca prea mult
  • eructeaza (ragaie)
  • saliveaza excesiv

Atata timp cat bebelusul creste, ia in greutate si episoadele de regurgitare nu par sa-i provoace vreun disconfort, atunci totul este in regula, ne asigura kidshealth.org.

Citeste si: Cele mai frecvente intrebari despre bebelusi

Dar cand “bebelusul regurgiteaza” este cu totul altceva decat atunci cand “bebelusul vomita”, si mai ales atunci cand este vorba sa vomite aproape la toate sedintele de hranire.

Daca esti ingrijorat de faptul ca bebelusul tau vomita des, cel mai indicat ar fi sa discuti cu un pediatru. Incearca sa tii evidenta orelor in care iti hranesti bebelusul, de cate ori vomita, aproximativ ce cantitate.

Cauzele episoadelor dese de varsaturi pot fi multiple, uneori poate fi vorba de probleme digestive sau alergii, care ar indica nevoia unui tratament.

Citeste si: Regurgiteaza sau vomita?

Daca pediatrul iti confirma ca regurgitarea bebelusului tau este normala, atunci iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta:

  • Incearca sa faci cateva pauze atunci cand il hranesti, astfel incat bebelusul sa aiba posibilitatea sa eructeze.
  • Tine-ti bebelusul ridicat cel putin cateva minute, dupa ce il hranesti.
  • Dupa ce a mancat, nu-l balansa, nu sari cu el in brate, evita jocurile prea active dar si miscarile mult prea bruste etc.
  • Daca totusi il pui in patut, ridica-i un pic capsorul bebelusului si pozitioneaza-l pe o parte. Poti pune un prosopel  impaturit sub salteaua copilului, dar nu-i pune perna sub cap bebelusului! Pana la varsta de doi ani, copilul nu are nevoie de perna!
  • Daca iti hranesti bebelusul cu lapte praf, nu-l hrani in timp ce sta culcat!
  • Daca bebelusul mananca din biberon, asigura-te ca tetina este de dimensiunea potrivita si ca fluxul de lapte nu este prea rapid.

S-ar putea sa te intereseze si: Cat timp ar trebui sa alapteze mamele?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here