Concediul de crestere a copilului nu e deloc “concediu”, ci inseamna multa munca

Foto: Good Housekeeping

Inainte sa apara bebelusul in viata mea, sintagma de “concediu de crestere a copilului” mi se parea usor misterioasa. Am avut mai multe colege insarcinate de-a lungul timpului care, pur si simplu, intr-o zi “dispareau din peisaj” pentru ca incepea “concediul de maternitate”, apoi auzeam ca au nascut, mai primeam cate o poza cu bebelusul, apoi un an sau doi ani mai tarziu se reintorceau la serviciu, usor obosite, dar mandre de realizarea din viata personala, discutand entuziasmate in pauze despre diversificare, scutece, dintisori, mersul bebelusului, crese, raceli si tot asa. Si chiar si asa, nu stiam exact cum decurgea acest “concediu” de crestere a copilului…pana nu a am ramas insarcinata, am nascut si am inteles exact ce inseamna aceasta perioada: nu e deloc “concediu”, ci inseamna multa-multa-multa munca.

Concediul de crestere a copilului inseamna pauza de la job-ul pe care l-ai avut inainte de bebelus, adica nu mai faci acele sarcini, activitati, nu mai ai aceleasi responsabilitati. Dar acest lucru nu inseamna ca ai pauza de la munca. Hehe, nuuu, pentru ca o sa muncesti mult, incontinuu, doar ca, la alt “job”. (si am putea spune, mai in gluma sau mai in serios, ca vei munci pentru “alt sef”. Unul mic, dragut, cu manute pufoase si zambet dulce).

Perioada de bebelus a fost divina, dar a insemnat in acelasi timp si multe nopti nedormite, zile lungi si obositoare si, in multe feluri, ceea ce am facut in concediul de crestere a copilului a fost mult mai dificil decat sarcinile pe care le aveam la jobul meu de dinainte. Si chiar daca eram ferm convinsa ca nu-mi va fi dor de job, adevarul este ca mi-a fost, imi lipsea linistea aceea de la birou, momentul cand puteam sa-mi beau cafeaua fara a fi intrerupta de zece ori, imi era dor sa socializez, sa vorbesc si pe limba adultilor, chiar daca ma incantau acele “bu-bu, ba-ba”  auzite acasa. Si in plus, la job stiam ca atunci cand ajungeam la obiectiv, aveam parte de o anumita recompensa, recunostinta, un bonus, ceva.  Si mai ales, o pauza mica. Acasa aveam impresia ca aveam parte doar de obiective dfe bifat si de termene limita pentru acestea.

Esti si tu o mamica intr-un astfel de “concediu”? Cum te descurci?

Citeste si: Stai acasa cu copilul? Esti in vacanta…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here