Ce faci atunci cand nu se opreste din plans: cum linistesti un bebelus prematur agitat

bebelus prematur

Toti bebelusii plang, insa unii plang, ce-i drept, mai mult decat altii. Odata iesiti din pantecul confortabil si ocrotitor, nou-nascutii se intalnesc cu necunoscutul, cu lumea in care chiar si cel mai mic disconfort resimtit este, pentru ei, cel mai mare de pana atunci. Bebelusul tau va plange cand ii va fi foame, cand se va plictisi, cand va avea nevoie sa ii fie schimbat scutecul, cand se va speria de un sunet nou sau cand va intalni o persoana straina. Uneori va plange fara un motiv aparent, plansul fiind una dintre putinele modalitati pe care le poate folosi pentru a interactiona cu tine, potrivit publicatiei americane de parenting babycenter.com.

Ti se va intampla, probabil, sa te superi si sa aduni frustrari cand vei vedea ca micutul plange si nimic din ce faci nu-l linisteste, insa faptul ca bebelusul tau plange mult nu inseamna ca nu esti o mama buna. De fapt, studiile au aratat ca bebelusii nascuti prematur sunt adesea mult mai agitati decat bebelusii nascuti la termen – mananca si dorm neregulat, plang mai des si sunt mai greu de alinat.

Nu esti singura mamica aflata in aceasta situatie si este foarte important sa retii ca aceasta este doar o etapa. In cateva saptamani bebelusul tau se va obisnui nu linistea casei si cu mangaierile tale. Poti incerca, totusi, sa lasi muzica sa cante in surdina, intrucat bebelusul tau este obisnuit cu zumzetul si agitatia din salonul sau de la maternitate.

Pe masura ce iti vei cunoaste insa copilul, vei invata cat si cand plange, dar si cum il poti alina. Daca, totusi, nu se opreste, ia legatura cu medicul sau, pentur a te asigura ca micutul nu plange din motive ce tin de o suferinta medicala.

Bebelus prematur. Cum il poti opri din plans?

  1. Verifica daca ii este foame.
  2. Verifica daca are scutecul curat sau daca trebuie sa i-l schimbi.
  3. Cauta semne de boala sau durere (ia-i temperatura si verifica daca are febra, verifica daca are gingiile inflamate, daca are urechile infectate etc.).
  4. Leagana-l sau plimba-l. Daca te simti coplesita, pune-l pe spate in patut si ia o pauza.
  5. Verifica-l din nou dupa zece minute.
  6. Canta-i sau vorbeste-i calm.
  7. Ofera-i o suzeta sau o jucarie.
  8. Scoate-l la o plimbare afara, cu caruciorul.
  9. Infasoara-l in paturica lui preferata.
  10. Porneste televizorul sau pune-i muzica. Asigura-te ca nu ai dat volumul prea tare.
  11. Aspira, porneste masina de spalat sau un ventilator – unii bebelusi se linistesc atunci cand aud zgomot alb.
  12. Tine-l lipit de pieptul tau si respira incet.
  13. Cere ajutorul unei rude sau al unui prieten daca simti ca ai nevoie de o mica pauza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here