Cat va cantari bebelusul la nastere?

Inca din prima zi de nastere greutatea bebelusul tau va fi monitorizata de tot felul de specialisti (neonatolog, pediatru), impreuna cu alte masuratori, precum inaltimea si circumferinta capului.

De ce este important sa fie monitorizata greutatea bebelusului?

Atunci cand bebelusul ia in greutate, acesta este primul indicator despre starea lui de sanatate. Un bebelus care adauga in greutate este un bebelus sanatos.

Cat va cantari bebelusul la nastere?

Majoritatea bebelusilor care se nasc intre 37 si 40 de saptamani, de obicei au o greutate intre 2500 de grame si 4000 de grame. Un bebelus care are o greutate mai mica sau mai mare, decat acele cifre enuntate mai sus, nu inseamna neaparat ca este ceva in neregula cu el, dar s-ar putea ca doctorii sa-i acorde ceva mai multa atentie, ca sa se asigure ca nu ai de ce sa-ti faci griji.

Vezi si: Calculator greutate copil

Sunt mai multi factori care pot influenta greutatea bebelusului la nastere. De exemplu, durata sarcinii. Bebelusii nascuti cat mai aproape de DPN (data probabila a nasterii) au tendinta sa fie mai mari decat cei nascuti mai devreme.

Inaltimea parintilor

Parintii care sunt mai inalti si care au o constitutie corporala mai mare pot avea bebelusi mai mari, in timp ce parintii mai scunzi, de obicei au bebelusi cu o greutate mai mica.

Vezi si: Calculator inaltime copil

Sarcina gemelara

Daca ai multipleti (gemeni, tripleti sau chiar mai multi bebelusi intr-o singura sarcina), atunci este important sa stii ca la nastere bebelusii vor fi mai mici ca si greutate.

Ordinea nasterii

Primii nascuti au deseori o greutate mai mica decat urmatorii frati si surori.

Sexul bebelusului

Fetitele au tendinta sa aiba o greutate mai mica, spre deosebire de baieti.

Sanatatea mamei

Mai ales in timpul sarcinii! Daca mama are probleme cu tensiunea arteriala, fumeaza, consuma alcool sau anumite substante interzise, atunci bebelusul poate avea o greutate mai mica. Daca mama are diabet sau este obeza, atunci bebelusul poate cantari mai mult.

Alimentatia mamei

Daca mama are in timpul sarcinii o alimentatie saraca in nutrienti, atunci bebelusul s-ar putea sa nu aiba o greutate tocmai potrivita. Alimentatia mamei nu influenteaza doar greutatea bebelusului, ci si dezvoltarea lui fizica si mentala.

Sanatatea intrauterina a bebelusului

Daca bebelusul are anumite defecte congenitale sau a capatat infectii in timpul sarcinii, acestea pot afecta greutatea bebeluslui la nastere.

S-ar putea sa-ti placa si: Cele mai frecvente intrebari despre bebelusi

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here