Am vrut să le împărtășesc și altor mame despre cât de mult a contat că am primit ajutor de la un consultant în alăptare

Photo by Monica Turlui: https://www.pexels.com

O mamă din comunitatea Superbebe.ro ne-a scris pe mail-ul redacției despre experiența ei legată de alăptare și a insistat să-i publicăm povestea, pentru că își dorește mult să împărtășească și cu alte proaspete mame despre cât de mult a contat faptul că a primit ajutorul unui consultat în alăptare. 

Redăm un fragment din mesajul ei:

”M-am informat cât am putut despre nașterea naturală, a fost un travaliu foarte lung și epuizant, finalizat cu o cezariană de urgență. Am născut la un spital de stat, echipa medicală a fost foarte atentă cu mine, nu am ce să le reproșez. Problema era că mi-am văzut destul de târziu bebelușul, de fiecare dată când veneam să o alăptez, el dormea, fiind hrănit de asistentele de acolo cu lapte praf.

În momentul în care am reușit să prind copilul treaz, m-am chinuit mult de tot să alăptez, o asistentă drăguță de la neonatologie mi-a arătat câteva trucuri, doar că lucrurile cu alăptarea nu prea evoluau, iar din spital am plecat cu multe răni, dureri și speriată că nu voi putea să-mi hrănesc copilul.

Iar frica mea mare s-a adeverit. Bebelușul a scăzut în greutate, mai mult decât era cazul, avea și icter, adormea de fiecare dată când începeam să-l alăptez, ca să nu zic că eram mereu cu șiroaie de lacrimi pe obraji, din cauza durerilor de la sâni. Norocul meu este că am cerut ajutorul unui consultat în lactație, care a venit acasă, mi-a explicat cu toată blândețea cum să procedez, a stat lângă mine să-mi arate cum să procedez, m-a încurajat să folosesc pompa și să-i mai dau uneori astfel lapte matern, cu biberonul, până mai trec rănile de la sân…

Iar după 3 săptămâni de chin și ambiție, și insistențe, am reușit să alăptez exclusiv, fără dureri! Am vrut să le împărtășesc și altor mame despre experiența mea și despre cât de mult a contat că am primit ajutor de la un consultant în alăptare.

Dragi mame, aveți mai multă încredere în propriile forțe și nu ezitați să apelați cât mai repede la un specialist, ca să nu treceți prin chinul prin care am trecut eu și să evitați rănile de la sâni.”  

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here