WhatsApp va interzice utilizatorilor din Uniunea Europeana sub 16 ani sa utilizeze platforma

WhatsApp va interzice incepand cu luna mai 2018 utilizatorilor din Uniunea Europeana cu varsta sub 16 ani sa utilizeze platforma. Masura a fost luata inainte de introducerea in UE, incepand cu 25 mai, a unui regulament privind protectia generala a datelor, relateaza BBC.

In prezent, limita minima de varsta este de 13 ani, iar incepand din mai 2018, aplicatia, care este detinuta de Facebook, va cere utilizatorilor sa-si confirme varsta atunci cand li se va cere sa accepte noi conditii pentru serviciu. Potrivit BBC, regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului in care companiile utilizeaza informatiile lor, iar acestia vor avea, de asemenea, dreptul de a sterge datele cu caracter personal.

De asemenea, aceasta include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale in scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.

WhatsApp, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor in trecut, a declarat ca mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparenta” in UE, insa cu toate acestea aplicatia intentioneaza sa-si mentina limita de varsta la 13 ani in restul lumii.

Cele mai multe aplicatii media sociale – inclusiv Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly si Reddit – sunt limitate la cei cu varsta peste 13 ani.

Acest lucru este in parte datorita faptului ca o lege americana – regula de protectie a confidentialitatii online a copiilor (Coppa) – interzice serviciilor online sa colecteze informatii personale despre copii mai mici.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here