Unei femei însărcinate din Arad i-a fost extrasă o tumoră de 4,5 kilograme

Foto: www.irishnews.com

Unei femei însărcinate din Arad i-a fost extrasă o tumoră de 4, 5 kilograme. Femeia, în vârstă de 32 de ani, e însărcinată în 14 săptămâni și dacă nu era efectuată intervenția acum atât viața ei, cât și a bebelușului din burtică ar fi fost în pericol.

Pacienta s-a prezentat la Sitalul Clinic Județean din Arad cu o tumoră ovariană, dreaptă, voluminoasă, iar intervenția a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis), iar postoperator, evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, aceasta fiind externată, potrivit reprezentaților spitalului.

Echipa medicală care a realizat intervenţia a fost formată din: Dr.Adrian Popa medic primar Obstetrică-Ginecologie, Dr.Cristina Onel medic specialist Obstetrică-Ginecologie, Dr.Bianca Panda medic rezident Obstetrică-Ginecologie, Dr.Alina Popa medic primar Anestezie şi Terapie Intensivă, Mona Mihalcovici asistentă medicală principală instrumentară, Erzsebet Kiss asistentă medicală principală ATI.

În 2018 o femeie din Wales, Marea Britanie, cărei i s-a spus că este însărcinată, de fapt, a fost diagnosticată greșit, ea având o tumoră ovariană care a crescut până la 26 kg și care a fost supusă unei intervenții dificile de extirpare. Partea îmbucurătăare este că acea tumoră s-a dovedit a fi  benignă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here