Un ginecolog de la Spitalul Filantropia a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, provocându-i o perforație a tranșei uterine unei paciente

Foto: Photo by Jsme MILA

Un ginecolog de la Spitalul Filantropia a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, provocându-i o perforație a tranșei uterine unei paciente, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti susțin că în urma cercetărilor s-a constatat că un medic cu specialitate obstetrică-ginecologie i-a efectuat unei paciente, la data de 21 februarie 2019 o intervenție de întrerupere de sarcină, intervenție în cursul căreia s-a produs o perforație a tranșei uterine.

Post intervenție, până la momentul externării, medicul nu a efectuat o supraveghere efectivă a pacientei, pentru a identifica elemente clinice și simptomatologice pentru diagnosticarea perforației de tranșă uterină. Starea pacientei s-a agravat mult și a fost transferată în aceeași zi la Spitalul Elias, unde a fost supusă unei alte intervenții pentru a-i fi salvată viața.

Perforația de tranșă uterină este o complicație documentată în literatura medicală de specialitate care se obiectivează în prezența unor factori de risc (cicatrice post-cezariană și sarcină cu placentă implantată pe cicatrice). Simptomatologia poate fi evidentă încă din cursul intervenției chirurgicale sau se poate diagnostica ulterior, intervalul de timp între producerea leziunii și apariția simptomatologiei fiind în funcție de dimensiunile leziunii și intensitatea hemoragiei, potrivit sursei citate anterior.

Nediagnosticarea acestei complicații prin lipsa de supraveghere postprocedurală constituie deficiență în acordarea asistenței medicale.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here