Un copil de doar 9 ani a terminat liceul și vrea să facă facultatea ca să devină astrofizician

Foto: Ryutaro Tsukata, Pexels.com

În timp ce majoritatea băieților de clasa a treia sunt interesați de fotbal, jocuri video și tot felul de șotii cu colegii de la școală, un copil de 9 ani a terminat liceul și se gândește la următorul pas: vrea să facă facultatea ca să devină astrofizician.

David Bagolun, 9 ani/ NYpost.com

Este vorba despre David Balogun din Pennsylvania (SUA) care este și membru al societății Mensa.

Copilul-geniu a învățat materia de liceu făcând orele online, de acasă, pentru că tocmai atunci a început și pandemia cu COVID, iar cel mai mult i-a plăcut să studieze despre știință și programarea calculatoarelor. David știe să cânte la pian și se descurcă bine la arte marțiale.

„Vreau să fiu astrofizician și vreau să studiez găurile negre și supernovele”, a spus micul geniu, în ziarul New York Post.

David Bagolun, alături de părinți și soră /NYpost.com

IQ-ul copilului este o adevărată provocare și pentru părinții copilului, care sunt nevoiți să-și schimbe mereu modul de gândire, abordarea. „Este un copil de 9 ani, cu un creier care are capacitatea de a înțelege o mulțime de concepte dincolo de anii lui și uneori dincolo de înțelegerea mea.” a afirmat Ronya, mama copilului.

„David este un copil inspirațional, cu siguranță unul care îți schimbă modul în care te gândești la predare” a spus Cody Derr, profesorul lui de științe.

În continuare, părinții încearcă să-l ajute pe copil să găsească cea mai potrivită facultate pe care să o urmeze, dar înțeleg foarte bine că este complicat să trimiți un copil de doar 9 ani într-un campus studențesc, unde sunt tineri-adulți (precum cel de la Harvard), de aceea caută împreună soluții.

Citește și: Copil-geniu: un băiat de 11 ani a obținut scorul de 162 la un test Mensa și intră în categoria celor mai deștepți oameni din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here