Un bebelus nascut prematur a fost depistat cu COVID

Un bebelus nascut prematur a fost depistat cu COVID. Nasterea a avut loc la Spitalul Judetean de Urgenta din Botosani, iar in urma testarii, s-a constatat ca si mama copilului este infectata.

O tanara de 22 de ani, care avea o sarcina de 30 de saptamani, s-a prezentat pe 4 martie la Maternitatea din Botosani, unde a fost confirmata pozitiv la testul SARS-CoV-2. Dupa nastere, s-a stabilit ca si copilul acesteia este pozitiv.

S-a facut cezariana, copilul s-a nascut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la nastere, fiind dintr-o mama pozitiva. Primul test a iesit pozitiv. A fost internat pe Sectia de terapie intensiva a Maternitatii Botosani. S-a recoltat si al doilea test, conform metodologiei, si a iesit pozitiv. Copilul a fost intubat, avand insuficienta respiratorie, fiind un fat mic”, a spus dr. Monica Adascalitei, potrivit Agerpres.

Bebelusul a fost transferat intubat si ventilat mecanic, în sectia de neonatologie de la Spitalul din Suceava, iar medicii sunt rezervati in cee ace priveste starea lui de sanatate.

La nivel mondial, astfel de situatii de transmitere a infectiei de la mama la fat sunt extrem de rare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here