Toți paramedicii vor trece printr-o simulare de naștere, fiind achiziționate 13 seturi de manechine, potrivit lui Raed Arafat

Sursa: youtube

Toți paramedicii vor trece printr-o simulare de naștere, fiind achiziționate 13 seturi de manechine, potrivit lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Unul dintre cele mai importante noi simulatoare care aduce o premieră în ţară -era până acum doar într-un singur centru – este simulatorul de naşteri şi care în viitor tot personalul paramedical va trece printr-o simulare de naşteri. De ce? Pentru că, chiar dacă nu-i trimitem din start la nașteri, s-au confruntat cu nașteri, au asistat nașteri. Este normal să treacă printr-o simulare, ca să nu fie o surpriză prima data și să nu fie numai din informațiile teoretice”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unui eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prilejuit de achiziţionarea a 13 seturi identice de manechine, achiziționate cu sprijinul Lidl România și al Fundației S.M.U.R.D.

”Lansarea noului set de simulatoare pentru centrele de pregătire este un lucru obligatoriu pentru creșterea calitățiii și păstrarea calității pe care o avem la acest moment și o pregătire mai corectă a personalului paramedical pentru a-i expune la toate situațiile cu care pot să se confruntă prin simulatoare înainte să ajungă să lucreze prima data efectiv cu oamenii” a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”De aceste parteneriate beneficiază în final, cei care sunt la nevoie într-un anumit moment și trebuie să ajungă la ei o mașină de prim-ajutor” a mai spus Arafat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here