Studiu: Legătura dintre cititul zilnic în primul an de viață și dezvoltarea limbajului la bebeluși

Foto: www.goodstart.org.au

Citește-i bebelușului tău zilnic, pentru că astfel îl vei ajuta semnificativ la dezvoltarea limbajului micuțului tău. Acesta este rezultatul unui studiu făcut la Universitatea Marshall, Școala de Medicină Joan C. Edwards.

Cercetătorii au constatat că bebelușii cărora li s-a citit zilnic, cel puțin o carte pe zi, începând de la vârsta de două săptămâni au avut scoruri mai mari în ceea ce privește dezvoltarea limbajului, observate chiar începând cu vârsta de nouă luni, scrie sciencedaily.com.

În timpul studiului, părinților/tutorilor participanți li s-a oferit un set de 20 de cărți pentru copii alese special pentru a sprijini dezvoltarea timpurie a limbajului și interacțiunea cu literatura în format de print. Familiile înscrise la cercetare au fost de acord să le citească cel puțin o carte pe zi și să-și testeze bebelușii periodic cu un test de limbaj expresiv și receptiv făcut în timpul vizitelor medicale.

„O carte citită în fiecare zi este un obiectiv ușor de încercat pentru părinți și este foarte interesant să constați că există o îmbunătățire măsurabilă a vorbirii și înțelegerii chiar înainte de vârsta de un an” a spus Adam M. Franks, autorul studiului.

„În timp ce echipa noastră este foarte încântată de descoperirile noastre, adevărații câștigători sunt copiii și familiile care au participat la acest studiu, pentru că au avut avut multe beneficii de pe urma experienței respective, s-a creat o legătură specială”, a mai spus cercetătorul.

Pe viitor cercetătorii își doresc să extinsă acest studiu.

S-ar putea să-ți placă și: De ce e bine sa ii citesti bebelusului si care sunt cartile potrivite?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here